Hlavní obsah

Prognózy prvního kola play-off v basketbalové NBA

Zdeněk SalátSport.cz

Již v sobotu začne v basketbalové NBA první kolo play-off a podle mnoha odborníků fanoušky čekají nesmírně vyrovnané série. Především v Západní konferenci je konkurence obrovská. Podívejme se, kdo na koho narazí v prvním kole vyřazovací fáze NBA. Začínáme v již zmiňované Západní konferenci.

Článek

Los Angeles Lakers (1.) vs. Denver Nuggets (8.)

V této sérii na sebe narazí dvě velmi ofenzivně laděná mužstva. Denver bojoval do poslední chvíle o účast v play-off, naopak Lakers měli poměrně příjemnější starosti. Rozhodovat se bude na hřištích soupeřů, kde jsou o poznání lepší Lakers. Denver bude hodně spoléhat spíše na domácí prostředí, kde patří mezi nejlepší týmu NBA. Favoritem na postup do dalšího kola jsou basketbalisté Lakers.

Opory týmů:Bryant, GasolIverson, Anthony
Šance na postup podle Sport.cz: 65/35

New Orleans Hornets (2.) vs. Dallas Mavericks (7.)

New Orleans je velmi milé překvapení letošního ročníku. V jeho dresu je k neudržení rozehrávač Chris Paul, který patří mezi nejlepší ve svém oboru. Play-off ale není základní část a bude hodně rozhodovat zkušenost, která je více na straně Dallasu. Trenér Dallasu Avery Johnson má také o poznání širší kádr, což by v konečném součtování mohlo také hrát velkou roli.

Opory týmů:Paul, WestNowitzki, Kidd
Šance na postup podle Sport.cz: 50/50

San Antonio Spurs (3.) vs. Phoenix Suns (6.)

Jednoznačně největší lákadlo prvního kola play-off. Potkávají se dva velcí rivalové, kteří si v každém zápase nic nedarují. Obhájci ze San Antonia nemají úplně oslnivou formu a to by mohlo být rozhodující. Phoenix je o poznání ofenzivnější celek, který umí hrát velmi dobře na palubovkách soupeřů, což dělá San Antoniu občas problémy. Spurs jsou ale jako každý rok nebezpečným soupeřem, který jistě bude chtít obhájit pozici nejlepšího celku posledních pěti let.

Opory týmů:Duncan, ParkerNash, Stoudemire
Šance na postup podle Sport.cz: 50/50

Utah Jazz (4.) vs. Houston Rockets (5.)

Basketbalisté Utahu se dokázali vyhnout v play-off Phoenixu, což byl cíl číslo jedna. Houston je ve špatném zdravotním stavu svých největších opor v pozici outsidera. Bez Minga v sestavě se Rockets nedává příliš šancí na postup, přesto se s Houstonem musí počítat. Utah je na domácí palubovce nejlepším týmem v NBA a právě jazzmeny většina odborníků pasuje do role favorita na postup do druhého kola play-off.

Opory týmů:Williams, BoozerMcGrady, Scola
Šance na postup podle Sport.cz: 70/30

Reklama