Hlavní obsah

Zástupci klubů posvětili přesun basketbalistů Seattlu do Oklahomy

SEATTLE

Majitelé třiceti klubů basketbalové NBA v pátečním hlasování schválili přesun týmu SuperSonics ze Seattlu do Oklahoma City. To bylo přání jejich vlastníka Claye Bennetta už v roce 2006, kdy klub kupoval. Proti návrhu se vyslovili pouze zástupci Dallasu a Portlandu, kteří mají obavy o menší ekonomický potenciál Oklahomy.

Článek

Přesunu týmu nyní brání ještě skutečnost, že má od města Seattlu pronajatou halu až do roku 2010. Bennett nabídl městu 26 miliónů dolarů, aby se ze smlouvy vyvázal, to však radní zamítli. Spor tedy nakonec skončí u soudu, který má být zahájen v polovině června. Mezitím už se vedení klubu dohodlo se zástupci Oklahomy na patnáctiletém využívání haly Ford Center.

Město Seattle se snaží udržet SuperSonics ještě dva roky v dosavadním působišti, neboť doufá, že by do té doby mohla nabídnout odkup klubu skupina vedená výkonným ředitelem Microsoftu Stevem Ballmerem. Ta už přislíbila polovinu z třísetmiliónové částky, která je potřeba na přestavbu domácí Key Areny.

"Čím déle zůstane klub v Seattlu, tím větší je šance, že tu bude moci zůstal natrvalo. Pokud budeme schopni financovat rekonstrukci haly, bude pro zástupce NBA těžké vzít tomuto městu profesionální basketbal, který se zde hraje 41 let," nechal se slyšet starosta Greg Nickels.

Letos se basketbalistům Seattlu vůbec nedařilo, když zakončili základní část s dvaceti výhrami na posledním místě Západní konference a horší bilanci mělo v soutěži už jen Miami.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články