Hlavní obsah

Basketbalisté San Antonia porazili Phoenix ve druhém prodloužení

Basketbalisté San Antonia zahájili pouť za obhajobou titulu v NBA vítězstvím 117:115 v dramatickém utkání nad Phoenixem. Spurs získali výhru v úvodním zápase prvního kola play off až těsně před koncem druhého prodloužení.

Článek

San Antonio se mohlo v pravých chvílích spolehnout na své hvězdy, které v klíčových okamžicích předváděly nejlepší výkony. Druhé prodloužení si vynutil Tim Duncan, jenž pěti body v poslední minutě zlikvidoval vedení Phoenixu. Tři sekundy před koncem prvního nastavení dokonce proměnil trojku, jež byla vůbec jeho první v sezoně.

"Měl jsem strašně moc času zamířit. Takže jsem vystřelil a doufal, že to dopadne dobře," uvedl klíčový muž San Antonia, který si celkově připsal 40 bodů.

V druhém nastavení zase zazářil Argentinec Manu Ginobili, jenž v této pětiminutovce zaznamenal osm z 13 bodů svého týmu včetně vítězného koše 1,8 sekundy před koncem. Olympijský vítěz z Atén nastřílel celkově 24 bodů, další člen "Velké trojky" Tony Parker o dva víc.

V dalších zápasech porazil tým New Orleans díky 35 bodům Chrise Paula 104:92 Dallas, LeBron James dovedl 32 body Cleveland k vítězství 93:86 nad Washingtonem a Utah vyhrál 93:82 v Houstonu.

NBA - 1. kolo play off:
Východní konference - 1. zápas:
Cleveland - Washington 93:86.
Západní konference - 1. zápasy:
San Antonio - Phoenix 117:115 po 2. prodl., New Orleans - Dallas 104:92, Houston - Utah 82:93

Reklama