Hlavní obsah

Koronavir nás nezastaví! Soutěže, které i přes obrovskou hrozbu nadále běží

Sportovní svět se ocitl na bodu nula. Prakticky žádná ze světových soutěží neprobíhá, už ani bez diváků se plánované akce nekonají. Existují však výjimky. Je jich sice málo, ale některé svazy své soutěže nebo dopředu náplanované akce nezrušily. Kde se ještě na kolbištích hraje, bojuje a soutěží?

Foto: Sport.cz

Volejbalistky Vakifbanku Istanbul dnes sehrají derby se svým největším rivalem.

Článek

V Rusku se rozběhla vyřazovací část jedné z nejkvalitnějších evropských soutěží pod vysokou sítí. Dnes vstupují do bojů v play off i velikáni jako jsou Dinamo Moskva, Novyi Urengoy nebo Kemerevo.

Volejbalisté a volejbalistky se koronaviru evidentně nebojí ani v Turecku. Po včerejším zápolení v mužské nejvyšší soutěži, se dnes představí i ženy, a rozhodně je na co se těšit. Šlágr mezi Vakifbankem a Eczacibasi Istanbul patří k tomu úplně nejlepšímu, co může světový volejbal nabídnout.

Srbové jsou další oblastí, kde se některé soutěže nepřerušují. Házenkářský Server Handball-Planet.com dokonce ráno vydal titulek ve volném překladu: "Jestli Vám chybí házená, srbská liga jede dál",

Na Langkawi v Malajsii se dohrává turnaj nejnižší kategorie Světové série v beachvolejbalu. Na této akci se neprezentuje žádný český pár, ale dvojice z Polska, Švédska nebo Německa se probojovaly do závěrečných víkendových bojů.

Když jsme v Asii - dva další sportovní podniky nadále jedou - turnaj ve stolním tenise Oman Open, na kterém se představují i hráči a hráčky z první světové dvacítky bude s největší pravděpodobností dohraný,

Možná ještě překvapivější je fakt, že v Japonsku nadále pokračuje sezona v basketbalu. Dnes se například v Zemi vycházejícího slunce odehrálo hned 8 zápasů místní B League.

Je jen otázkou času, kdy se výše zmíněné soutěže přeruší nebo zruší úplně nebo je tu i možnost, že nakonec turecké, ruské nebo japonské soutěže nad koronavirem zvítězí?

Reklama