Hlavní obsah

Basketbalisty San Antonia dělí jedna výhra od postupu

NEW YORK

Úřadující šampióni NBA ze San Antonia se přiblížili na jedno vítězství k postupu do druhého kola play-off. Spurs vyhráli třetí duel ve Phoenixu 115:99 a ujali se vedení 3:0 na zápasy. Hvězdou utkání byl francouzský rozehrávač Tony Parker, jenž si vytvořil nastřílenými 41 body osobní rekord.

Článek

O sérii Phoenixu se San Antoniem se hovořilo jako o souboji potenciálních šampiónů ligy, místo toho však v neděli mohou Spurs ukončit duel drtivým skóre 4:0 na zápasy. "Tohle byl asi náš nejlepší výkon v sezóně," pochválil své svěřence kouč San Antonia Gregg Popovich.

Ztráta formy Phoenixu přišla v nepravý čas, třikrát za sebou v sezóně dosud neprohráli. Suns se museli poprvé v sérii obejít bez zraněného Granta Hilla, jenž jako první muž v NBA dostal v pátek podruhé v kariéře Trofej Joea Dumarse pro hráče nejlépe reprezentujícího sportovního ducha.

Na rozdíl od Phoenixu se podařilo odvrátit hrozbu třetí prohry Dallasu, jenž v prvním domácím utkání porazil 97:87 New Orleans a snížil na 1:2. Hvězda týmu Mavericks Dirk Nowitzki si připsala 32 bodů a 19 doskoků.

Ve Východní konferenci stále tahají za kratší konec basketbalisté Detroitu, kteří prohráli o 20 bodů ve Filadelfii a v sérii ztrácejí 1:2.

Východní konference - 3. zápas:
Philadelphia - Detroit 95:75 (stav série 2:1).
Západní konference - 3. zápasy:
Dallas - New Orleans 97:87 (stav série 1:2), Phoenix - San Antonio 99:115 (stav série 0:3).

Reklama