Hlavní obsah

Basketbalista Dallasu přiznal, že mimo sezonu kouří marihuanu

DALLAS

Basketbalista Josh Howard z Dallasu se přiznal, že mimo sezónu kouří marihuanu. Podle agentury AFP zatím není jasné, zda bude sedmadvacetiletý hráč vedením NBA potrestán.

Článek

"Většina hráčů v lize kouří marihuanu a já nejsem výjimka. Během dovolené si někdy zakouřím," řekl Howard rozhlasové stanici ESPN. "Je to moje osobní volba a nemyslím si, že by mi to nějak vadilo v mé práci," dodal basketbalista, jehož Dallas prohrává v prvním kole play off 1:2 na zápasy s New Orleans. Připojil se tak k bývalé hvězdě NBA Charlesovi Oakleymu, který v roce 2001 prohlásil, že marihuanu kouří 60 procent hráčů.

Zatím není jasné, zda Howard bude potrestán. "Je to záležitost klubu a vyřídíme si to," řekl majitel Dallasu Mark Cuban.

Podle regulí NBA musí hráč, kterému je prokázáno užívání marihuany, nastoupit k nápravnému programu. Pokud se proviní podruhé, čeká ho pokuta 25 000 dolarů. V zámořské soutěži jsou hráči testováni čtyřikrát za sezonu, každý je zaměřen jak na užívání nedovolených podpůrných prostředků, tak i na drogy.

Reklama

Související témata: