Hlavní obsah

Lakers a Orlando už jsou ve druhém kole play-off NBA

NEW YORK

Basketbalisté Los Angeles Lakers a Orlanda postoupili v pondělí do druhého kola play-off NBA. Tým kolem Kobeho Bryanta vyřadil v nejkratším možném termínu Denver a Magic dosáhli čtvrtého vítězství nad Torontem v pátém vzájemném zápase. Naopak nejlepší tým základní části soutěže Boston ztratil vedení v sérii a po druhé porážce v Atlantě za sebou se ve středu vrátí na svoji palubovku za nerozhodného stavu 2:2.

Článek

Lakers nedali v sérii Denveru šanci a postup zpečetili výhrou 107:101 na palubovce soupeře. Bryant se na ní podílel 31 body, druhá hvězda týmu Pau Gasol jednadvaceti. Denver je vůbec prvním týmem v historii NBA, který v základní části dosáhl alespoň 50 vítězství a v play-off prohrál sérii bez jediného úspěchu. Dalším soupeřem Lakers bude Utah, nebo Houston.

Orlando je ve druhém kole play-off po 12 letech. V pondělí ukončilo šance Toronta výhrou 102:92, na které měl opět lví podíl Dwight Howard. Dvaadvacetiletý pivot dal 21 bodů, zaznamenal stejný počet doskoků a už potřetí v sérii dosáhl v jediném utkání alespoň čísla dvacet v obou sledovaných dovednostech. "Je fenomenální. Nejlepší pivot v lize," vyjádřil se o něm uznale hvězdný centr soupeře Chris Bosh. Orlando si teď počká, zda bude jeho soupeřem Detroit, nebo Philadelphia.

Atlantu dovedli k překvapivému vítězství 97:92 nad Bostonem Joe Johnson s 35 a Josh Smith s 28 body. Favoritovi nevyšla hlavně poslední čtvrtina, kterou prohrál 17:32.

Play-off NBA - 1. kolo:
Východní konference - 4. zápas:
Atlanta - Boston 97:92 (stav série 2:2).
Východní konference - 5. zápas:
Orlando - Toronto 102:92 (konečný stav série 4:1).
Západní konference - 4. zápas:
Denver - LA Lakers 101:107 (konečný stav série 0:4).

Reklama