Hlavní obsah

Koučem roku v NBA bude vyhlášen Scott z New Orleansu

Překvapivé výsledky basketbalistů New Orleansu vynesly trenérovi Byronu Scottovi ocenění pro kouče roku v zámořské NBA. Vedení soutěže ještě oficiálně výsledky ankety nezveřejnilo, zámořská média však shodně informují, že před úterním pátým zápasem prvního kola play-off s Dallasem převezme Scott prestižní ocenění.

Článek

Scott vytvořil během čtyř let z ligového outsidera jeden z nejlepších týmů soutěže. V jeho první sezóně 2004/05 uhráli Hornets v základní části jen 18 vítězství z 82 zápasů, loni už jen těsně nepostoupili do play-off a letos s klubovým rekordem 56 výher v základní části zaostali v Západní konferenci jen těsně za Los Angeles Lakers. V play off teď vedou nad silným Dallasem 3:1.

Výsledky týmu udělaly ze Scotta kouče výběru Západní konference v Utkání hvězd, forma mužstvu nečekaně vydržela až do konce a Hornets vyhráli před San Antoniem, Houstonem a Dallasem Jihozápadní divizi, která je považována v NBA za vůbec nejtěžší. V minulosti vedl Scott také New Jersey, se kterým byl dvakrát ve finále ligy, ale v sezóně 2003/04 dostal výpověď.

Reklama

Související témata: