Hlavní obsah

Volejbalisté Českých Budějovic obhájili titul

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Volejbalisté Českých Budějovic obhájili mistrovský titul. Ve čtvrtém finálovém utkání extraligy dnes zdolali předloňského šampiona Ostravu 3:1 na sety a celou sérii vyhráli hladce 4:0.

Článek

Do čtvrtého duelu vlétli Jihočeši jako velká voda. Během chvíle, kdy si slovenský nahrávač Sládeček pohrával se soupeřovými bloky, si vybudovali náskok 19:10. Úvodní set s přehledem získali 25:12.

Druhá sada byla o poznání vyrovnanější a poprvé v celé finálové sérii viděli fanoušci dramatickou koncovku. Domácí byli blízko vítězství, jenže neproměnili pět setbolů, zatímco ostravští hráči napodruhé uspěli a vyhráli 31:29.

Přetahovanou o každý bod bylo důležité třetí dějství. Ostravský Zaťka vedl útoky převážně přes Konečného, Sládeček měl přece jen větší možnost volby. I proto domácí vyhráli 25:20. Hala, zaplněná do posledního místa, ztichla, když se nahrávač Sládeček poroučel s bolestivou grimasou ve tváři k zemi. Po chvíli ošetřování zraněného kotníku ale pokračoval ve hře.

I čtvrtý set byl naprosto vyrovnaný, Ostravští se dostali v jeho polovině do tříbodového úniku 15:12. Jihočeši otočili na 22:20, hosté se však znovu dotáhli. Fantastickým zákrokem se v koncovce blýskl Habada a Jihostroj vyhrál 26:24.

Trenér vítězů: Byli jsme šťastnější 

"Čekali jsme těžký zápas, což se potvrdilo. Ostrava hrála absolutně bez zábran," uvedl trenér vítězů Petr Brom. V prvním setu se jeho svěřencům dařilo, na co sáhli. "Ve druhém setu jsme v koncovce nedohrávali chycené balóny. Když soupeř hrál dobře, vyhrabali jsme se z toho. Byl to boj do poslední chvíle, byli jsme šťastnější," prohlásil Brom, který získal svůj třetí titul v roli trenéra. Ten první vybojoval v roce 2003 s Libercem.

Ostravský kouč Jaroslav Tomáš konstatoval, že jeho tým si prohrál sérii už v domácích zápasech. "Na jihu se těžko vyhrává. V Budějovicích byla vynikající atmosféra. Dva a půl tisíce diváků na volejbal? To tento sport zvedá," ocenil trenér poražených. Oba týmy podle něj předvedly ve čtvrtém utkání konečně i atraktivní a dramatický volejbal. "Budějovičtí byli lepší, ale našim klukům za dnešní výkon nemůžu nic vyčítat. Jsem na ně hrdý, stříbro je úspěch," uvedl Tomáš.

Pátý titul v kariéře získal kapitán Jihočechů Stanislav Pochop. "Skvěle si to užívám. Letos jsem do sestavy nezasáhl tolik, jako jsem byl zvyklý, ale v play-off jsem týmu myslím pomohl," řekl jednačtyřicetiletý veterán. Letošní sezonu hodnotí vysoko. Výsledkově se nám nedařilo v Lize mistrů, ale výkonnostně jsme nehráli špatně. V play-off jsme žádný zápas nevypustili, skvěle jsme bojovali, proto jsme vyhráli," uvedl Pochop.

Jihostroj České Budějovice - DHL Ostrava 3:1 (12, -29, 20, 24)
Rozhodčí: Fink, Rejpal. Čas: 120 min. Konečný stav série: 4:0.
České Budějovice: Sládeček, Motys, Smrčka, Mach, Čajan, Zach, libero Habada - Pochop, Ventruba.
Ostrava: Zaťko, Konečný, Michálek, Kubala, Správka, Kozák, libero Chromý - Kadlc.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články