Hlavní obsah

Volejbalistky Brna vybojovaly třetí místo v extralize

BRNO

Volejbalistky KP Brno vybojovaly v dramatickém čtvrtém utkání třetí místo v extralize, když vítěze základní části z Prostějova porazily v sérii o bronz 3:1 na zápasy. Stejně jako v sobotu musel i ve středu rozhodovat až tie-break, ve kterém domácí obhájkyně titulu vyhrály 15:12.

Ilustrační foto - volejbal

Článek

Přesnější podání a větší důraz na síti zajistil Brňankám lepší vstup do zápasu. Po spolupráci s nahrávačkou Kubínovou se nejčastěji prosazovala v útoku ukrajinská posila Andrusenková, kterou doplňovala Tobiášová. Po hladce vyhraném prvním setu se ale karta obrátila. Hráčky Prostějova zlepšily podání a častěji se prosazovaly na síti, jistou obranu doplňovala nejčastěji bodující smečařka Měrková.

Domácí hráčky ztratily koncentraci, znervózněly a hodně chybovaly, soupeřkám darovaly několik míčů a ztrátu už nedohnaly. Herní výkyvy obou týmů pokračovaly i v dalším průběhu zápasu. Třetí set se odehrál pod taktovkou Brňanek, které ale ve čtvrtém dějství ztratily v úvodu rytmus. Umožnily soupeřkám získat náskok 8:2, který sice stáhly několikrát na rozdíl bodu, ale koncovku si Prostějov pohlídal.

Bitva gradovala v tie-breaku do stavu 12:12. Pak na sebe vzala zodpovědnost Andrusenková, která zakončila důrazným útokem hned první mečbol.

"Byli jsme horší na přihrávce, soupeřky nás dostaly podáním pod tlak. Zápas rozhodla výborně útočící Andrusenková, která dokázala položit míč. Prostějovu podobná hráčka chyběla," uvedl po zápase trenér Brna Miroslav Čada. Poslední zápas v brněnském dresu odehrála Michaela Hasalíková, která se po sezoně vrací studovat do USA.

Trenérka Prostějova Táňa Krempaská přiznala, že Brňankám patří třetí místo zaslouženě. "Bohužel nezvládáme psychicky páté sety, kdy nám chybí smečařka, která by vzala odpovědnost na sebe. Začaly jsme nervózně, po změnách v sestavě se naše hra zlepšila. Ve druhém setu jsme začaly lépe podávat a zatlačily soupeřky. S bojovností našeho týmu mohu být spokojená, ale s výsledkem nikoliv," dodala prostějovská trenérka.

Výsledek - o 3. místo
KP Brno - VK Prostějov 3:2(16, -18, 19, -22, 12).
Rozhodčí: Vojtíšek, Klein. Čas: 130 min. Diváci: 450. Konečný stav série: 3:1.

Reklama

Související témata: