Hlavní obsah

Házenkář Jícha si zahraje finále Ligy mistrů

Martin KézrPrávo

Poprvé v historii se český házenkář objeví ve finále Ligy mistrů. Na Filipa Jíchu bude spoléhat obhájce prvenství Kiel v souboji s HB Ciudad Real, vítězem z roku 2006. Úvodní zápas se hraje v neděli ve Španělsku, odveta za týden v Německu.

Článek

„Ohromně se těším, finálové zápasy pro mne budou určitým vrcholem kariéry,“ říká Jícha, který při hře ještě překonává mírnou bolest po březnovém zranění kotníku.

Kiel má navíc nyní hodně nabitý program, vedle účinkování na evropské scéně totiž bojuje i o titul v bundeslize, kde mu na záda dýchá Flensburg. „Do nadcházejících dvou týdnů musíme dát úplně všechno. Povedlo se nám vyhrát důležité utkání s Norshornem, ale bude to chtít uspět i v Göppingenu a zvládnout poslední kolo doma s Wetzlarem. Bude to napínavé, ale věřím, že se na obou frontách dočkáme úspěchu,“ uvažuje Jícha, jehož tým letí do Španělska už v pátek.

„Já jsem proti Ciudadu ještě nikdy nenastoupil, ale hru soupeře si určitě podrobně rozebereme. Těžko v ní hledat slabiny; co hráč, to hvězda. Ale největší pozor si musíme dát na výtečného islandského střelce Stefanssona a hlavně musíme vymyslet, jak překonat skvěle chytajícího Šterbika,“ uvažuje nejlepší český házenkář.

Ciudad Real bude chtít v prvním zápase určitě maximálně využít tradičně bouřlivého prostředí. „Pro nás by možná bylo lepší začínat doma, vždyť v semifinále proti Barceloně se nám ve vlastní hale podařilo vyhrát o deset branek. O to lépe se nám pak jelo k druhému zápasu. Já ale věřím, že můžeme uhrát ve Španělsku takový výsledek, abychom to doma dotáhli k triumfu,“ říká Jícha, který k postupu do finále přispěl devíti góly v prvním semifinále a v odvetě se trefil šestkrát.

Reklama

Související témata: