Hlavní obsah

Utah a Cleveland jsou ve druhém kole play-off NBA

WASHINGTON

Basketbalisté Utahu a Clevelandu se stali v zámořské NBA dalšími celky, které postoupily do druhého kola play-off. Hráči Jazz v pátečním duelu porazili Houston 113:91 a v sérii slavili vítězství 4:2 na zápasy, stejným poměrem vyhráli i Cavaliers, když o postupu rozhodli vítězstvím 105:88 ve Washingtonu.

Článek

Utah si postup zajistil zejména ve třetí čtvrtině, kterou získal poměrem 27:11. Velkou zásluhu na tom měl Deron Williams, jenž se ve zmiňovaném úseku hry postaral o 13 bodů. Rockets naopak nepomohl ani čtyřicetibodový výkon Tracyho McGradyho.

Ústřední postavou Clevelandu byl LeBron James, autor 27 bodů, 13 doskoků a stejného počtu asistencí. "Cavaliers postoupili, porazili jsme Washington a jdeme dál. To je všechno, co můžu říct fanouškům soupeře a DeShawnu Stevensonovi," připomněl James vyhrocenou atmosféru série a Stevensonovo prohlášení, který hvězdu Clevelandu označil za nadhodnocenou.

V sérii s Bostonem si hráči Atlanty vynutili rozhodující sedmý zápas, když na vlastní palubovce porazili Celtics 103:100.

Východní konference - 6. zápasy:
Washington - Cleveland 88:105 (konečný stav série 2:4), Atlanta - Boston 103:100 (stav série 3:3).
Západní konference - 6. zápas:
Utah - Houston 113:91 (konečný stav série 4:2).

Reklama