Hlavní obsah

Cenu pro nejužitečnějšího hráče NBA prý dostane Bryant

LOS ANGELES

Hvězda Los Angeles Lakers Kobe Bryant bude příští týden poprvé v kariéře vyhlášen nejužitečnějším basketbalistou NBA. S odvoláním na nejmenovaný zdroj z vedení zámořské ligy to napsal list Los Angeles Times.

Článek

"Nic nevíme, vedení ligy nám nic neřeklo," reagoval mluvčí Lakers John Black na informace deníku, že do Los Angeles přijede příští týden komisionář NBA David Stern, aby Bryantovi cenu předal.

Bryant, který byl v posledních dvou sezónách nejlepším střelcem soutěže, skončil dvakrát v hlasování novinářů na třetím místě. Poprvé v ročníku 2002/2003, kdy nasbíral poprvé v kariéře v průměru 30 bodů na zápas, tehdy hlasování ovládl Tim Duncan. Podruhé loni, kdy triumfoval Dirk Nowitzki.

V letošní sezóně nasbíral Bryant v průměru 28,3 bodu, 6,3 doskoku a 5,4 asistencí. Mezi střelci byl lepší pouze LeBron James z Clevelandu.

Pokud devětadvacetiletý Bryant ocenění, získá bude prvním hráčem Lakers od roku 2000, kterému se to povedlo. Před osmi lety se nejužitečnějším basketbalistou NBA stal Shaquille O'Neal.

Reklama