Hlavní obsah

Házenkářky Olomouce vyhrály i druhé finále a sahají po titulu

OLOMOUC

Olomoucké házenkářky vyhrály i druhé finále s Veselím nad Moravou, které v neděli porazily 27:19, a mají blízko k prvnímu domácímu titulu po čtyřech letech. Na mistrovském trůnu mohou vystřídat pražskou Slavii už v sobotu, kdy budou mít poprvé ve finálové sérii výhodu domácího prostředí jejich soupeřky.

Článek

Druhý zápas byl o něco vyrovnanější než sobotní duel, přesto domácí hráčky vedly od začátku až do konce. V obou týmech dominovaly brankářky. K vítězství hanáckého celku výrazně pomohla už jednačtyřicetiletá Lenka Černá, v brance Veselí se dařilo Gabriele Zvoničové.

Domácí hráčky si vypracovaly vedení 9:5, které ve 26. minutě zvýšily už na 15:8. Sedmibrankovým rozdílem vyhrála Olomouc první poločas a po přestávce si dvojnásobné české šampiónky z let 2003 a 2004 náskok v klidu pohlídaly.

"Naši hru jsme postavili na kvalitní obranné hře, neboť jsme chtěli pohlídat rychlé protiútoky soupeřek. V domácím prostředí jsme splnili roli favorita, finálovou sérii bychom chtěli ukončit už ve Veselí," řekl trenér Olomouce Lubomír Krejčíř.

Kouč soupeře Jiří Zerzáň přiznal, že v sobotním prvním utkání Olomouc smetla jeho svěřenkyně výbornou hrou ve druhém poločase. "V dnešním druhém zápase jsme ale podali velmi dobrý výkon, dařilo se brankářce Zvoničové. Výsledek a brankový rozdíl rozhodně neodpovídá průběhu zápasu. Olomouc je v sérii ohromným favoritem, v interlize neprohrála v letošní sezóně s českými soupeři ani jedno utkání. Přesto se pokusíme ještě v domácím prostředí sérii zdramatizovat," uvedl Zerzáň.

Výsledek - finále házenkářek:
Olomouc - Veselí nad Moravou 27:19 (16:9)
Nejvíce branek: Hejtmánková 7/3, Vašková 7/1, Marcišová 4, Hrbková 4/1 - Handlová 5/2, Kočí 4. Rozhodčí: Baďura - Ondogrecula. Vyloučení: 5:7. Sedmimetrové hody: 8/6 - 3/2. Diváci: 500. Stav série: 2:0.

Reklama