Hlavní obsah

Pardubičtí basketbalisté si vynutili páté čtvrtfinále

PARDUBICE

Čtvrtfinálovou sérii v lize basketbalistů mezi Pardubicemi a Děčínem rozhodne až pátý duel. Východočeši dnes doma zvítězili 90:72 a vyrovnali průběžný stav na 2:2 na zápasy. Postupujícího do semifinále určí páteční utkání v Děčíně.

Článek

Rekordní návštěva letošní NBL 3360 diváků viděla jasnou výhru domácích. Pardubičtí měli od začátku utkání pod kontrolou a nedovolili soupeři, kterému chyběli Miloš a Jakub Houška, aby jim zkomplikoval cestu za vítězstvím. Domácí postupně zvyšovali náskok a zápas rozhodli zejména výtečnou hrou v druhé desetiminutovce.

Děčín držel krok jen v první části, potom Východočeši přesnou kombinační hrou zcela rozleptali soupeřovu obranu. Po přestávce nápor domácích pokračoval a v 23. minutě už Pardubice vedly rozdílem 25 bodů 64:39. Děčínští poté poznali marnost své snahy a jejich trenér Pavel Budinský začal do hry zapojovat další hráče z lavičky.

Pardubičtí si tak před rozhodujícím duelem o semifinále zvedli sebevědomí a podle obou koučů jsou šance na postup zcela vyrovnané. "V prvním poločase jsme hráli dobře a místy velmi dobře. Nejen úspěšně, ale i to dobře vypadalo. Dva zápasy jsme jasně vyhráli a dva těsně prohráli, škoda, že se nehraje na skóre," uvedl domácí trenér Ivan Vojtko.

Podle Budinského rozhodla o výsledku druhá čtvrtina. "Prohráli jsme ji 34:19 a celkově jsme za první poločas dostali 55 bodů. Nebránili jsme, jak jsme doposud bránili. Dnes byly Pardubice lepší a zaslouženě vyhrály," prohlásil děčínský kouč.

NBL - čtvrtfinále:
Pardubice - Děčín 90:72 (21:18, 55:37, 73:52)
Nejvíce bodů: Phillips 22, Williams 20, Gamma 12 - Argrett 16, Soukup a Prach po 10. Rozhodčí: Dolinek, V. Lukeš, Kučera. Trestné hody: 18/15 - 11/8. Fauly: 14:20. Pět chyb: 40. Houser (Děčín). Trojky: 7:6. Diváci: 3360. Nejlepší hráč: Phillips. Stav série: 2:2.

Reklama

Související témata: