Hlavní obsah

Basketbalisté Orlanda porazili Detroit a snížili v sérii na 1:2

NEW YORK

Basketbalisté Orlanda Magic se v play-off NBA vrátili do boje o postup do finále Východní konference, když doma přehráli Detroit Pistons vysoko 111:86. Orlando tak v sérii snížilo na 1:2 a čeká ho ještě jedno domácí utkání.

Článek

Hlavní zásluhu na důležitém středečním vítězství měl křídelní hráč Rashard Lewis, který nastřílel 33 bodů a vylepšil si tak své osobní maximum v play-off. Vydatně mu sekundovala také největší hvězda týmu Dwight Howard. Ten zatížil konto soupeře 20 body a přidal 12 doskoků. Na straně Detroitu se činil Richard Hamilton, který dal 24 bodů, jen o dva méně přidal Tayshaun Prince.

Domácí směřovali za výhrou od úvodních minut, v polovině první čtvrtiny vedli už 20:6. Hosté navíc brzy přišli o rozehrávače Chaunceyho Billupse, který si natáhl stehenní sval a z utkání odstoupil. "Je to jejich lídr, oběhá všechno. Jeho odchod měl velký dopad na průběh zápasu," řekl po utkání trenér vítězů Stan Van Gundy.

Povedený začátek zajistil výhru také Los Angeles Lakers, kteří doma zdolali Utah 120:110 a v sérii vedou 2:0. K úspěchu přispěl 34 body nejužitečnější hráč sezony Kobe Bryant.

2. kolo play-off NBA:
Východní konference - 3. zápas:
Orlando - Detroit 111:86 (stav série 1:2).
Západní konference - 2. zápas:
LA Lakers - Utah 120:110 (stav série 2:0).

Reklama