Hlavní obsah

V Praze pokračují v opravách už jen Petr Beneš s Tichým

PRAHA

Ani jedna z českých dvojic se na pražském turnaji Světového okruhu v plážovém volejbalu mužů nedokázala probojovat do druhého kola hlavní soutěže. Z tří českých párů na Štvanici získali set pouze Petr Beneš s Martinem Tichým, v tie-breaku však na Američany Fuerbringera a Jenningse nestačili a prohráli 9:15.

Článek

V opravách pak Beneš s Tichým jako jediní čeští zástupci vyhráli, když v dramatickém duelu otočili nepříznivý stav s Číňany Li Ťienem a Čou Šunem a vyhráli ve třetím setu 15:9. Číňané v koncovce druhého setu začali chybovat a v poslední sadě vršili jednu chybu na druhou. "Hodně pomohlo, že jsme změnili podání, přešli jsme na takovou nepříjemnou plachtičku, to je rozhodilo. Nehráli jsme nějaký zázrak, ale snažili jsme se a nakonec to vyšlo," hodnotil úspěšné vystoupení pro ČTK Martin Tichý.

Těžké utkání sehrála jeho dvojice už v prvním kole, v němž nestačila na Američany Fuerbringera a Jenningse. "Měli výbornou kontrolu míče. Dokázali sebrat těžké smeče, dát si to na síti a uhrát pak stejně vítězný míč. Moc jsme se na ně na síti nechytali, museli jsme jít do rizika na podání," ocenil americké protivníky z úvodního kola Beneš v rozhovoru pro ČTK.

Rotrekl si proti Brazilcům splnil sen

Zbylé české dvojice si za 25. místo připsaly 60 bodů do světového žebříčku, inkasovali odměnu 1800 dolarů a turnaj pro ně skončil. Robert Kufa s Pavlem Rotreklem neměli nejprve příliš mnoho šancí proti olympijským vítězům z Atén Ricardovi a Emanuelovi z Brazílie, kteří jsou v české metropoli nasazeni jako turnajové dvojky.

"Musím říct, že to byl můj sen si proti nim zahrát, ale jinak se mi proti nim hrálo špatně, nejsem s naším výkonem moc spokojený. Měli jsme se trošku víc uvolnit, zatlačit na ně už ze servisu i na smeči, všechny naše míče příliš snadno sbírali," prohlásil zklamaný Rotrekl. Ten se s Kufou jako jediný český pár představil na menším druhém kurtu, který ale oblehly davy diváků. "Tohle je parádní zážitek. Lidi nás dost ženou, ale dost často se musím i smát, jaké hlášky z publika létají," dodal Rotrekl.

V opravách na Kufu s Rotreklem čekal Švýcar Schnider s českým rodákem Martinem Lacigou, jenže ostřílení Švýcaři se zprvu mohli jen nevěřícně dívat na velké představení obou Čechů. Kufa se předháněl v parádních defenzivních zákrocích, Rotrekl přidával překvapivé přihrávky a domácí náskok utěšeně rostl. "Musel jsem na něj dost křičet, na začátku tam trošku spal," komentoval hru svého partnera Laciga.

Pak se ale favorizovaní Švýcaři probudili a pomalu začali stahovat až do vyrovnané koncovky setu, v níž set nakonec definitivně zvrátili a postup už poté nepustili. "Počkali si na nás na síti, my je nedokázali ubránit. Je to hodně velká škoda, protože na tomhle turnaji nám všechno sedí, chodí diváci, je tu parádní prostředí," komentoval po zápase zklamaný Rotrekl.

Kubala s Pavlasem nezvládli koncovku

Více vzdorovali Přemysl Kubala s Jaroslavem Pavlasem, kteří už mají ve Světovém okruhu na kontě i deváté místo, vyrovnanou koncovku druhého setu proti Nizozemcům De Gruijterovi a Gijsi Ronnesovi však taktéž prohráli. Právě nizozemský pár De Gruijter, Ronnes bude pátečním soupeřem Beneše s Tichým v dalším kole opravného pavouku. Turnajové účinkování Kubaly s Pavlasem pak v opravách ukončila hladká prohra od Francouzů Gangliana s Dugripem.

První kolo začalo šokem pro nejvýše nasazené Brazilce Harleyho a Pedra. Vítězové minulého turnaje v Šanghaji překvapivě nestačili na Poláky Fijalka a Prudela, kteří museli ve středu projít všemi třemi kvalifikačními koly. Jihoameričtí favorité tak museli pokračovat v opravném pavouku, v něm však další Francouze Deulofeu a Salvettiho zvládli ve dvou setech.

Finále premiérového pražského turnaje Světového okruhu je na programu v neděli.

Praha - plážový volejbal:
1. kolo:
Fuerbringer, Jennings (USA) - P. Beneš, Tichý (ČR) 2:1 (17, -19, 9), Ricardo, Emanuel (Braz.) - Rotrekl, R. Kufa (ČR) 2:0 (16, 14), De Gruijter, G. Ronnes (Niz.) - Kubala, Pavlas (ČR) 2:0 (15, 20), Fijalek, Prudel (Pol.) - Harley, Pedro (Braz.) 2:1 (-13, 20, 12), Heyer, Heuscher (Švýc.) - Gosch, Horst (Rak.) 2:1 (-18, 19, 9), Marcio Araujo, Fabio Luiz (Braz.) - K. Ces, A. Ces (Fr.) 2:1 (-18, 13, 12), Barsuk, Kolodinskij - Koškarev, Prokopjev (všichni Rus.) 2:0 (16, 20), Gibb, Rosenthal (USA) - Kais, Vesik (Est.) 2:0 (21, 14), Doppler, Gartmayer (Rak.) - Maaseide, Horrem (Nor.) 2:0 (18, 19), Wu Pcheng-ken, Sü Lin-jin (Čína) - Matysik, Uhmann (Něm.) 2:1 (19, -18, 12), Reckermann, Urbatzka (Něm.) - Gagliano, Dugrip (Fr.) 2:0 (20, 11), Boersma, B. Ronnes (Niz.) - Deulofeu, Salvetti (Fr.) 2:0 (18, 17), Franco, Cunha (Braz.) - Baracetti, Salema (Arg.) 2:1 (14, -16, 8), Brink, Ch. Dieckmann (Něm.) - Heese, Cadieux (Kan.) 2:1 (-18, 21, 9), Nummerdor, Schuil (Niz.) - Li Ťien, Čou Šun (Čína) 2:0 (13, 12), Geor, Gia (Gruz.) - M. Laciga, Schnider (Švýc.) 2:1 (16, -17, 12).
2. kolo:
Ricardo, Emanuel - Geor, Gia 2:0 (19, 19), Heyer, Heuscher - Marcio Araujo, Fabio Luiz 2:1 (18, -21, 6), Gibb, Rosenthal - Barsuk, Kolodinskij 2:0 (19, 20), Doppler, Gartmayer - Wu Pcheng-ken, Sü Lin-jin 2:1 (-13, 12, 7), Reckermann, Urbatzka - De Gruijter, G. Ronnes 2:0 (15, 18), Boersma, B. Ronnes - Fijalek, Prudel 2:0 (18, 15), Brink, Ch. Dieckmann - Franco, Cunha 2:1 (14, -17, 11), Nummerdor, Schuil - Fuerbringer, Jennings 2:1 (-19, 24, 17).
Opravy:
P. Beneš, Tichý - Li Ťien, Čou Šun 2:1 (-16, 20, 9), M. Laciga, Schnider - Rotrekl, R. Kufa 2:0 (19, 17), Gagliano, Dugrip - Kubala, Pavlas 2:0 (19, 9), Harley, Pedro - Deulofeu, Salvetti 2:0 (15, 15), K. Ces, A. Ces - Gosch, Horst 2:0 (18, 19), Kais, Vesik - Koškarev, Prokopjev 2:1 (18, -21, 13), Matysik, Uhmann - Maaseide, Horrem 2:1 (17, -18, 7), Baracetti, Salema - Heese, Cadieux 2:0 (17, 16).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články