Hlavní obsah

Basketbalisté Bostonu opět nedokázali v play-off NBA vyhrát venku

Basketbalisté Clevelandu se rázným způsobem vrátili do hry o postup do semifinále play-off NBA. V sobotu doma deklasovali nejlepší celek základní části Boston 108:84 a v sérii snížili na 1:2. Boston ještě v play-off nedokázal ani jednou vyhrát venku, další možnost bude mít v pondělí.

Článek

Třebaže hlavní opoře Clevelandu LeBronu Jamesovi opět příliš nevycházela střelba a trefil se jen pětkrát z 16 pokusů z pole, celkově si připsal 21 bodů a se spoluhráčem Delontem Westem byl nejlepším střelcem zápasu.

Domácí vsadili na drtivý úvod, po první čtvrtině už vedli rozdílem 19 bodů. Jamesovy střelecké nezdary totiž dokázali nahradit další hráči Cavaliers, kteří měli šedesátiprocentní úspěšnost.

Naopak druhý sobotní duel skončil nejtěsnějším možným výsledkem. Detroit i bez zraněného rozehrávače Chaunceyho Billupse zlikvidoval v Orlandu v druhé půli patnáctibodovou ztrátu, vyhrál 90:89 a k postupu do finále konference mu chybí jediné vítězství. Richard Hamilton přispěl k výhře Pistons 32 body, při poslední akci domácích už Hedo Turkoglu neuspěl.

2. kolo play-off NBA:
Východní konference - 3. zápas:
Cleveland - Boston 108:84 (stav série 1:2).
Východní konference - 4. zápas:
Orlando - Detroit 89:90 (stav série 1:3).

Reklama