Hlavní obsah

Basketbalistky už se připravují na olympijskou kvalifikaci

BRNO

Pouze dva týdny po skončení ligové soutěže se sešly české basketbalistky k zahájení první etapy přípravy na červnovou olympijskou kvalifikaci v Madridu. Skutečný odpočinek si hráčky užily pouze týden, neboť už v minulých dnech absolvovaly v Trenčianských Teplicích rehabilitační soustředění spojené s lehkými výběhy.

Článek

Trenér Jan Bobrovský s novým asistentem Miroslavem Volejníkem v pondělí v Brně přivítali šestnáct hráček. "Času mnoho nemáme. Tento týden už začínáme s basketbalem. Současný kádr zredukujeme příští středu před odletem do Madridu, kde na nás čekají dva přípravné zápasy se Španělskem," uvedl Bobrovský.

Jeho tým prověří v přípravě také Bělorusko, Čína a Nový Zéland. "Soupeře na rozehrání máme velmi kvalitní. Zejména Španělsko a Bělorusko patří do evropské špičky. Čínský ženský basketbal před olympijskými hrami zaznamenal velký výkonnostní pokrok," dodal Bobrovský.

Šestnáctku současných českých reprezentantek tvoří Tereza Brantlová, Kateřina Elhotová, Michala Hartigová, Romana Hejdová, Petra Kulichová, Hana Machová, Markéta Mokrošová, Zuzana Ondřejová, Martina Rejchová, Romana Stehlíková, Miroslava Svobodová, Michaela Uhrová, Ivana Večeřová, Jana Veselá, Eva Vítečková a Veronika Vlková.

"Nominace na kvalifikaci je už v podstatě uzavřena. Pokud postoupíme do Pekingu, tak bych chtěl sestavu trochu oživit. Například o Šujanovou, která nyní ještě hraje slovenskou ligu, a proto se nezúčastní kvalifikace. Uvažuji ještě o dvou mladých hráčkách," řekl Bobrovský.

V olympijské kvalifikaci se české basketbalistky střetnou 9. června s Argentinou a 11. června s Angolou. V případě úspěchu je 13. června čeká čtvrtfinále.

Reklama