Hlavní obsah

Pražský beachvolejbalový turnaj čeká rozvoj, mluví se i o MS

Premiéra Světového okruhu v plážovém volejbalu měla v Praze velký úspěch a pořadatelé už mají v hlavě myšlenky na další rozvoj turnaje. Ředitel podniku Josef Beneš mladší ČTK řekl, že chce příští rok přidat k mužské kategorii i ženskou a během několika let vidí jako reálné i uspořádání mistrovství světa.

Článek

"Jestli to budeme příští rok dělat, tak bych chtěl přidat i ženy. Chci, aby se to vyvíjelo, protože kdyby příští rok nevyšlo počasí, tak by ten dojem nebyl takový," řekl Beneš.

Zařazením ženské kategorie, pro niž by se musely postavit dva hrací kurty navíc, jeho plány nekončí. V horizontu tří až pěti let by se mohlo v Praze uskutečnit mistrovství světa. "Je k tomu ale ještě hodně dlouhá cesta. Nejdřív musíme uspořádat společný turnaj a pak grandslam, který má vyšší dotaci. Až pak se o tom dá reálně uvažovat," vysvětlil.

Náklady na uspořádání světového šampionátu by přitom byly ve srovnání s podnikem Světového okruhu přibližně trojnásobné, takže by se podle něj musela přidat i podpora města.

Ohlasy na turnaj jsou pozitivní

Světový okruh se na Štvanici setkal s velkým diváckým zájmem, na nedělní boje o medaile se přišlo podívat zhruba čtyři a půl až pět tisíc fanoušků. V předchozích dnech chodily do areálu asi tři tisíce lidí, ve čtvrtek na úvod turnaje zhruba tisícovka.

Naprostá spokojenost vládla s organizací turnaje. Důkazem je, že pražský podnik byl v oficiální hodnotící zprávě mezinárodní federace označen za historicky nejlepší turnaj, který měl ve Světovém okruhu premiéru. "Ohlasy jsou extrémně pozitivní. Očekávání účastníků byla spíš při zdi, takže se nám je podařilo překonat," pochvaloval si Beneš.

Vzhledem k příznivému počasí ho to ani nezaskočilo. "Kdybych věděl, že bude takové počasí, tak bych to i čekal, protože počasí k tomuto sportu patří jako sníh k lyžování. Věděl jsem, jakou to má popularitu v zahraničí a že to tady lidi bude zajímat," dodal.

Reklama