Hlavní obsah

Boston v NBA opět nevyhrál venku a Cleveland srovnal sérii

CLEVELAND

Basketbalisté Clevelandu porazili ve čtvrtém utkání druhého kola play-off 88:77 Boston a srovnali stav série na 2:2 na zápasy. Nejlepší tým základní části tak nedokázal vyhrát ani pátý duel v letošních vyřazovacích bojích. Příští střetnutí se hraje ve středu v hale Celtics.

Článek

Cavaliers v pondělí ukázali nejlepšímu defenzivnímu mužstvu ligy, že také umějí bránit. Ve čtvrté čtvrtině dovolili soupeři jen dvanáct bodů a po dosavadním vyrovnaném průběhu získali rozhodující náskok.

Přesnou čtvrtinu jejich bodů vstřelil LeBron James, jenž se musel vyrovnávat nejen s těsnou obranou Bostonu, ale i s přehnanou pozorností své matky. Ta mu totiž v první čtvrtině přispěchala na pomoc, když ho těsně před jejím sedadlem fauloval Paul Pierce.

Gloria Jamesová okamžitě vyskočila ze sedadla a křičela na Pierce, ať nechá LeBrona být. Hvězdu Cavaliers však starost matky rozlítila a na oplátku na ní zase ječel on. "Říkal jsem jí, ať se posadí. Použil jsem asi výrazy, které jsem neměl. Ještěže nebyl Den matek... Prostě znám svou mámu, je to v pohodě," uvedl James, jenž ke 22 bodům přidal 13 asistencí.

NBA - 2. kolo play off:
Východní konference - 4. zápas:
Cleveland - Boston 88:77 (stav série 2:2).

Reklama

Související témata: