Hlavní obsah

Lébl věří v přímý postup volejbalistů z plzeňské kvalifikace ME

Šest utkání sehrají od 30. května do 1. června v plzeňské městské hale Lokomotiva národní týmy volejbalistů Česka, Slovenska, Rumunska a Ukrajiny v druhém turnaji kvalifikační skupiny A o postup na mistrovství Evropy 2009. První část kvalifikace se odehraje o týden dříve na Slovensku. Vítěz skupiny postoupí přímo na šampionát do Turecka a představitelé českého volejbalu věří, že se to v Plzni podaří právě domácím reprezentantům.

Foto: FIVB

Martin Lébl

Článek

"Slovensku máme co vracet, protože minule nás v kvalifikační skupině vyřadili, o úrovni družstva Ukrajiny není vůbec žádných pochyb. Velký otazník trochu zůstává nad Rumunskem, protože nový tým zatím nikdo moc nezná, ale víme, že balkánský volejbal je vždycky schopný se dostat na vysokou úroveň," řekl v úterý novinářům v Plzni předseda Českého volejbalového svazu Antonín Lébl.

Ačkoliv český tým čekají ve skupině silní soupeři, jiné umístění než přímý postup na evropský šampionát by podle Lébla bylo velkým zklamáním. Mužstvo z druhého místa čeká baráž, v níž se ve dvou zápasech utká o postup na ME s druhým týmem ze skupiny C, v níž hrají Bělorusko, Bosna a Hercegovina, Francie a Makedonie.

Věří, že diváci by mohli plzeňskou halu zaplnit

"V Plzni se pro nás uskuteční rozhodující utkání roku. Fanoušci se mají na co těšit, úroveň všech zúčastněných družstev je vysoká a každý zápas skutečně bude existenční," poznamenal Lébl. Věří proto, že diváci by mohli plzeňskou halu zcela zaplnit a vytvořit bouřlivou atmosféru.

Reprezentační tým, který se momentálně připravuje na turnaji v Lipsku a příští týden ho ještě čekají další zápasy v Řecku, je podle Lébla téměř kompletní. Sestava na kvalifikaci ME však není ještě uzavřená, trenér Zdeněk Haník zatím pracuje s hráči širšího kádru. "Věřím, že na kvalifikaci postavíme skutečně nejlepší hráče, které budeme mít k dispozici," doplnil Lébl.

V Plzni se budou hrát vždy dvě utkání denně, česká reprezentace nastoupí vždy od 18:00. Vstupné na oba zápasy v jednom dni bude pro dospělé 100 korun, zlevněné lístky budou stát 50 korun. K dispozici budou i permanentky na celou kvalifikaci za 200 korun.

Reklama