Hlavní obsah

Basketbalistky USK Praha získaly pivotky Kiretovou a Matičovou

PRAHA

Basketbalistky USK Praha posílí v příští sezoně Chorvatka Sonja Kiretová a další pivotka Ivanka Matičová z Bosny a Hercegoviny. Obě hráčky už podepsaly s českým vicemistrem smlouvy. Naopak tým opustila Američanka Janell Burseová. O změnách informovalo vedení klubu na svých internetových stránkách.

Článek

Jedenatřicetiletá Kiretová měří 198 cm. V právě skončené sezóně působila ve francouzském Bourges, které získalo před třemi dny domácí titul a v Evropské lize skončilo na čtvrtém místě. V Evropské lize byla Kiretová druhá nejproduktivnější střelkyně týmu s průměrem 13,2 bodu na utkání a tuto bilanci podtrhla ve statistikách i úspěšným doskakováním s průměrem 8,6 získaných míčů na zápas.

O tři centimetry menší Matičová ještě dohrává španělskou ligu v týmu Avenida Salamanca. Ve středu na ni čeká ve Valencii rozhodující třetí finálové utkání, které rozhodne o titulu. V Evropské lize měla v uplynulé sezóně průměr 8,2 bodu a 8,6 doskočených míčů na utkání.

USK chce ještě získat další zahraniční posilu pro střelbu z dálky. "Budeme mít v kádru šest cizinek," uvedl manažer klubu Marek Kučera. Podle pravidel může v české lize startovat za každý klub maximálně pět cizinek, pražský klub však podal návrh na rozšíření této kvóty na šest hráček.

Reklama