Hlavní obsah

Detroit porazil Orlando a je ve finále Východní konference

DETROIT

Basketbalisté Detroitu nastoupili v Palace of Auburn Hills k pátému zápasu proti Orlandu opět bez svého zkušeného rozehrávače Billupse, avšak domácí hráči se s tímto nepříjemným problémem dokázali vyrovnat a díky výhře 91:81 vyhráli sérii proti Orlandu v poměru 4:1 na zápasy a mohou se tak připravovat na finále Východní konference, kde je čeká jeden z dvojice Boston - Cleveland.

Článek

Zápas Detroitu s Orlandem byl od úvodního hvizdu zcela vyrovnaný. Mírným favoritem byli basketbalisté Pistons, kteří nakonec díky lepé zvládnuté poslední čtvrtině porazili Orlando 91:86 a mohou tak slavit postup do finále Východní konference. Největší měrou přispěl k výhře Detroitu Richard Hamilton, jenž nastřílel Orlandu 31 bodů.

Ve druhém nočním utkání porazilo New Orleans na domácí palubovce obhájce trofeje ze San Antonia vysoko 101:79. San Antoniu se vůbec nevydařila druhá polovina zápasu, kdy zcela dominoval tým Hornets.

První polovinu zápasu vyhrálo San Antonio 47:42, ovšem druhou část ovládlo New Orleans v poměru 57:33. Velmi povedený zápas odehrál v dresu domácích David West, který si se svými 38 body a 14 doskoky došel pro titul muže zápasu. New Orleans vede v sérii proti San Antoniu 3:2. Obě mužstva jsou prozatím na svých domácích palubovkách stoprocentně úspěšná.

Výsledky - 2. kolo play-off NBA:
Východní konference - 5. zápas:
Detroit - Orlando 91: 86 (konečný stav série 4:1).
Západní konference - 5. zápas:
New Orleans - San Antonio 101:79 (stav série 3:2).

Reklama