Hlavní obsah

Basketbalisté Bostonu a Lakers jsou jednu výhru od postupu

NEW YORK

Basketbalisté Los Angeles Lakers a Bostonu vyhráli páté duely svých sérií druhého kola play-off NBA a za stavu 3:2 na zápasy jim chybí jedna výhra k postupu do konferenčních finále. Šestá utkání se hrají v pátek.

Článek

Nejlepší tým základní části Boston porazil na domácí palubovce 96:89 Cleveland a přerušil tak sérii dvou porážek, které utrpěl na hřišti soupeře. Cavaliers především díky 23 bodům LeBrona Jamese v prvním poločase vedli ve druhé čtvrtině až o 14 bodů, ještě do přestávky však Celtics snížili na riozdíl tří bodů a ve třetí části získali rozhodující náskok.

Velkou práci odvedl domácí Paula Pierce, jenž k 29 bodům přidal důslednou obranu na Jamese, kterému po pauze dovolil jen 12 bodů. "Tak jsme tedy v situaci, kdy musíme vyhrát, nebo to skončí. To ale nevadí, doma hrajeme velmi dobře a navíc - tým LeBrona Jamese nikdy nepropadá zoufalství," uvedla největší hvězda Clevelandu.

Šestý zápas série se hraje na palubovce Cavaliers v pátek a pokud Boston dosáhne na první letošní vítězství v play off venku, může se těšit na atraktivní souboj s Detroitem.

Stejným způsobem probíhá v Západní konferenci série Los Angeles Lakers - Utah, v níž oba týmy stoprocentně využívají výhodu domácího prostředí. Pravidlo potvrdili ve středu Lakers, kteří zdolali hosty ze Salt Lake City 111:104. Nejlepším střelcem vítězů byl navzdory bolavým zádům Kobe Bryant, jenž zaznamenal 26 bodů.

2. kolo play-off NBA:
Východní konference - 5. zápas:
Boston - Cleveland 96:89 (stav série 3:2).
Západní konference - 5. zápas:
Los Angeles Lakers - Utah 111:104 (stav série 3:2).

Reklama

Související témata: