Hlavní obsah

Lakers jsou v semifinále NBA, Cleveland opět vyrovnal

NEW YORK

Basketbalisté Los Angeles Lakers si jako druzí po Detroitu zajistili postup do semifinále play-off NBA. V pátek porazili v Salt Lake City domácí Utah Jazz 108:105, sérii vyhráli 4:2 na zápasy a budou čekat na svého soupeře ve finále Západní konference, který vzejde z pondělního sedmého utkání mezi New Orleansem a obhájci titulu ze San Antonia.

Článek

Tradiční kanonýr losangeleského mužstva Kobe Bryant byl i tentokrát jednoznačně nejlepším střelcem zápasu, k postupu Lakers přispěl 34 body. Hosté už nad Utahem v poločase vedli devatenáctibodovým rozdílem, ale domácí tým v poslední minutě snížil po pěti trojkách za sebou až na 103:105. Bryant však poté chladnokrevně proměnil oba trestné hody a další trojkové pokusy Jazzmanů už do koše nespadly.

"Hráli jsme srdcem, ale zároveň se projevila i naše zkušenost, především při jejich náporu v závěru. Vždyť oni tady za celý rok prohráli jen pět zápasů," prohlásil po utkání Bryant, nejlepší hráč letošního ligového ročníku.

Sedmý zápas se vedle New Orleansu bude hrát i v Bostonu, který opět nedokázal uspět v Clevelandu. Domácí především díky 32 bodům a dvanácti doskokům LeBrona Jamese zvítězili nad nejlepším celkem základní části 74:69. "A teď zkusíme uspět i v Bostonu," řekl James před rozhodujícím nedělním duelem.

2. kolo play-off NBA:
Východní konference - 6. zápas:
Cleveland - Boston 74:69 (stav série 3:3).
Západní konference - 6. zápas:
Utah - LA Lakers 105:108 (konečný stav série 2:4).

Reklama