Hlavní obsah

Lakers otočili prakticky ztracené úvodní semifinále NBA

NEW YORK

Basketbalisté Los Angeles Lakers dokázali ve středu otočit již téměř prohrané utkání semifinále NBA proti obhájcům trofeje ze San Antonia. K výhře 89:85 přispěl nejvíce nejužitečnější hráč základní části letošního ročníku NBA Kobe Bryant, jenž zaznamenal 27 bodů. Drtivou většinu ze svých střeleckých úspěchů si schoval na divokou druhou polovinu zápasu.

Článek

Lakers v nočním utkání potvrdili, že se jim v poslední době v domácí hale nebývale daří. Vyhráli zde již třináctý zápas za sebou, přestože už prohrávali ve třetí čtvrtině o dvacet bodů. V kritických chvílích na sebe vzal ale odpovědnost Bryant a 25 body ve druhé půli utkání otočil. Necelou půlminutu před koncem pak strhl vedení na stranu domácích a ti si již první výhru v sérii nenechali ujít.

San Antoniu nepomohlo ani třicet bodů Tima Duncana, neboť v rozhodujících chvílích závěrečné čtvrtiny nebyl on ani jeho spoluhráči schopni přesně vystřelit z jakékoliv vzdálenosti více než šest minut. "Pro to není žádné omluvy. Měli jsme skvělou příležitost, vedli jsme o dvacet bodů, ale v závěru jsme zkrátka nehráli dobře," konstatoval zklamaný rozehrávač Tony Parker.

NBA - semifinále play-off
Západní konference - 1. zápas
LA Lakers - San Antonio 89:85 (stav série 1:0)

Reklama

Související témata: