Hlavní obsah

Boston v play-off poprvé prohrál doma, Detroit vyrovnal na 1:1

BOSTON

Ve druhém utkání semifinále play-off NBA přišli basketbalisté Bostonu o domácí neporazitelnost ve vyřazovací části soutěže. Detroitu se podařilo ukončit sérii soupeře trvající dohromady 15 utkání a po vítězství 103:97 vyrovnali Pistons finále Východní konference na 1:1 na zápasy. V sobotu se série přesune poprvé do Detroitu.

Článek

Celtics před čtvrtečním duelem vyhráli všech devět utkání play-off, i se základní částí poznali doma naposledy hořkost porážky 24. března. S posledním výsledkem se teď otočily statistiky v jejich neprospěch, protože ve vyřazovací části zároveň ještě nedokázali zvítězit na palubovce soupeře. A pokud chce nejlepší tým základní části zůstat ve hře o titul, musí teď i tuto sérii ukončit.

"Nemáme teď jinou volbu než to venku dokázat," konstatoval rozehrávač Paul Pierce, který byl s 26 body nejlepším střelcem zápasu. Ray Allen byl jen o bod horší, třetí hvězda týmu Kevin Garnett o dva, přesto to na vyrovnanější základní pětku Pistons nestačilo. Z ní každý a také náhradník Rodney Stuckey dali alespoň 13 a více bodů, Richard Hamilton byl nejpřesnější s 25.

Finále Východní konference NBA:
Boston - Detroit 97:103
Stav série: 1:1.

Reklama

Související témata: