Hlavní obsah

Za basketbalistky USK bude hrát olympijská vítězka Cashová

PRAHA

Basketbalistky USK Praha posílí v příští sezóně americká olympijská šampionka z Atén a dvojnásobná vítězka WNBA Swintayla Cashová, která má předpoklady stát se i největší hvězdou soutěže. Osmadvacetiletá křídelní hráčka, jež před touto sezónou poprvé v kariéře změnila v zámoří dres a hraje za Seattle, zářila šest sezón v Detroitu. Klub oznámil příchod špičkové hráčky na svém webu.

Článek

Cashová jako dvojka draftu z roku 2002 slavila v zámoří s týmem Shock ve své druhé sezóně premiérový titul a nastoupila v Utkání hvězd. V roce 2006 prožila vítězné tažení zámořskou soutěží znovu a i vloni hrála finále, ve kterém ale byl úspěšnější Phoenix. Ve 168 odehraných zápasech ve WNBA má průměr rovných 13 bodů na utkání a 5,8 doskoku, dvakrát vyhrála i univerzitní mistrovství. V Seattlu si po třech zápasech nové sezóny drží průměr přes 16 bodů.

Zkušená Američanka je poslední zahraniční posilou českých vicemistryň pro příští sezónu. V minulých dnech se posilami USK staly řecká křídelní hráčka Evanthia Maltsiová a pivotky Sonja Kiretová z Chorvatska a Ivanka Matičová z Bosny a Hercegoviny, z uplynulé sezóny zůstaly v týmu Francouzka Sandra Le Dréanová a Američanka Lindsay Whalenová.

Reklama