Hlavní obsah

České basketbalistky prohrály i odvetu se Španělskem

MADRID

České basketbalistky prohrály i odvetné utkání v Madridu v rámci přípravy na olympijskou kvalifikaci se Španělskem, kterému v pátek podlehly 51:70. O výsledku rozhodl až druhý poločas, ve kterém se tvrdě hrající Španělky prosazovaly větším důrazem i přesnější koncovkou. Nejlepší střelkyní českého týmu byla stejně jako v prvním zápase Eva Vítečková, která zaznamenala 13 bodů.

Článek

Na rozdíl od čtvrtečního utkání tentokrát držela základní pětka, v níž se objevila už i uzdravená Hana Machová, celý úvodní poločas se Španělkami krok. Český tým dobře bránil, dařily se mu i protiútoky a po dvaceti minutách vedly Španělky pouze o jediný bod 29:28.

Po vystřídání v českém celku se ale po změně stran projevila převaha domácích basketbalistek, které těžily z tvrdé hry v obraně a přesněji zakončovaly. Jejich náskok postupně narůstal a závěr už byl jednostrannou záležitostí.

"První poločas byl z naší strany už velmi dobrý, po změně stran a změnách v naší sestavě jsme ale ztratili herní rytmus. Snažili jsme se hodně střílet z tříbodového území. Koncovka se sice oproti prvnímu zápasu zlepšila, stále jí ale chybí více přesnosti," posteskl si po utkání trenér Jan Bobrovský.

V pondělí čeká na české basketbalistky od 17:00 v Prostějově přípravné utkání s Běloruskem.

Přípravné utkání:
Španělsko - ČR 70:51 (29:28)
Nejvíce bodů: Limaová a Torrensová po 12, Montaňanová 11 - Vítečková 13, Machová 8, Veselá a Večeřová po 7. Trestné hody: 28/22 - 32/24. Fauly: 27:29. Trojky: 3:5. Diváci: 1800.

Reklama

Související témata: