Hlavní obsah

Čeští volejbalisté ve druhém zápase kvalifikace porazili Ukrajinu

POPRAD

Čeští volejbalisté v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy 2009 poprvé vyhráli. Na turnaji ve slovenském Popradu dnes porazili Ukrajinu 3:1 na sety. Svěřencům Zdeňka Haníka na rozdíl od pátečního duelu se Slovenskem neutekl začátek zápasu.

Článek

Kouč poslal na palubovku v základní sestavě nahrávače Jaroslava Škacha a smečaře Marka Novotného. Ukrajinci sice v úvodní sadě vedli 21:18 a pak měli dva setboly, ale v koncovce byli Češi důraznější a získali pro sebe první set v těsné koncovce v poměru 26:24.

Nástup do druhé sady vyšel výrazně lépe Ukrajincům, kteří rychle vedli 15:5. I když pak čeští volejbalisté snížili, vývoj už nezvrátili. Ve třetí sadě však byli výrazně lepším týmem a po těsném vývoji do druhého technického oddechového času dominovali i v koncovce čtvrtého setu.

"Jsem velmi šťastný, že jsme tento zápas vyhráli. Myslím, že rozhodující moment byl v koncovce prvního setu, kdy jsme prohrávali 22:24, ale pak jsme to otočili. To nás hodně povzbudilo a dodalo nám to sebevědomí," uvedl na oficiálních stránkách evropské federace český trenér Haník.

V tabulce skupiny A tak mají stejně jako jejich soupeř bilanci jedné výhry a jedné porážky, kvalifikační turnaj v Popradu zakončí nedělním duelem s Rumunskem. Tabulku vedou po dvou hracích dnech domácí reprezentanti, kteří po České republice zdolali i Rumunsko.

Výsledek:
ČR - Ukrajina 3:1 (24, -22, 22, 19)

Reklama

Související témata: