Hlavní obsah

České basketbalistky prohrály v přípravném duelu s Běloruskem

BRNO

České basketbalistky prohrály v odvetném přípravném utkání před olympijskou kvalifikací v Brně s Běloruskem rozdílem sedmnácti bodů 53:70. Na rozdíl od pondělního vítězného souboje se stejným soupeřem zastihl úterní duel domácí reprezentantky v herním útlumu.

Článek

Trenér Jan Bobrovský dal podstatně více herního prostoru hráčkám mimo základní pětku, z opor zůstaly v civilu Večeřová i Veselá. Ovšem hned od úvodních minut se českým basketbalistkám nedařila kombinační souhra, často ztrácely míče hned při zakládání útoku a měly i mezery v obraně. Bělorusky rychleji a přesněji kombinovaly, častěji se prosazovaly v podkošových soubojích.

Ráz zápasu udala už nevydařená úvodní čtvrtina. V druhém dějství se pak český tým na chvíli vzchopil, srovnal i skóre. Hlavní zásluhu na tom měla přesně střílející Elhotová. Ještě před poločasem ale získaly Bělorusky, které se opíraly zejména o výborný výkon své nejlepší hráčky Leučankové, náskok zpět a vývoj utkání už nepustily z rukou.

Střelecky se dařilo pouze Vítečkové

I když se v sestavě českého týmu objevily postupně i zkušené opory, střelecky se dařilo pouze Vítečkové, která zaznamenala 12 bodů. Po změně stran se už české hráčky nezaložily kloudnější akci, nepřesná koncovka trápila zejména obě pivotky Kulichovou a Hartigovou. Bělorusky tak v poklidu po pondělní vysoké porážce dokráčely až k nečekaně hladkému vítězství.

"Dnes dostaly oproti pondělku příležitost jiné hráčky. I když ale v závěru hrála hodně zkušená sestava, tak byl náš výkon hodně odevzdaný. Důkazem toho byly zkažené přihrávky," uvedl po utkání trenér Bobrovský. "Rozhodně si ale nemyslím, že by hráčky byly unavené. Snažíme se, aby dostávaly rovnoměrně příležitost. Bělorusko zase oproti pondělní porážce nebylo tak výrazně dobré," dodal.

Ve čtvrtek hostí české basketbalistky v brněnské hale Rosnička od 17:00 Čínu.

Česká republika - Bělorusko 53:70 (12:19, 34:40, 45:59)
Nejvíce bodů: Hejdová 14, Elhotová a Vítečková po 12 - Leučanková 21, Kressová 11, Veramejenková 10. Rozhodčí: Dolinek, Kreuz. Trestné hody: 5/4 - 21/20. Fauly: 20:12. Trojky: 5:6. Diváci: 500.

Reklama

Související témata: