Hlavní obsah

Šampióni NBA jsou před vyřazením, Spurs prohrávají s Lakers 1:3

Úřadující šampióni NBA San Antonio Spurs poprvé v letošním play-off nedokázali zvítězit na domácí palubovce a v semifinálové sérii prohrávají s Los Angeles Lakers už 1:3 na zápasy. V úterním duelu nejlepších týmů Západní konference se zrodil zatím nejtěsnější výsledek a hostující tým kolem Kobeho Bryanta zvítězil 93:91.

Článek

Špílmachr Lakers dal 28 bodů a doskočil deset míčů, ještě lepší bilanci měl na druhé straně Tim Duncan s 29 body a 17 doskoky, obhájcům titulu to ale k druhému vítězství za sebou nestačilo. Brent Barry, který jako náhradník dal 23 bodů, mohl výsledek otočit závěrečným tříbodovým košem, míč ale síťkou nepropadl a Spurs se po sedmi domácích výhrách za sebou ocitli na prahu vyřazení. Hrozbu budou poprvé odvracet ve čtvrtek v Los Angeles.

"Udělali jsme obrovský krok směrem k finále. Hráli jsme v téhle hale mnohem, mnohem lépe než minule," porovnal Bryant úterní výhru s devatenáctibodovou porážkou v předchozím duelu. V jeho týmu byly role rozloženy mezi více hráčů, zatímco v domácím celku se vedle Duncana a Barryho prosadil už jen Tony Parker s 23 body. Zbytek mužstva dal pouhých 16.

Spurs přesto měli poměrně blízko k vítězství, ale Barryho střela cíl nenašla. Bezprostředně po jeho pokusu reklamovali domácí faul Dereka Fishera, po zápase se ale na nic nevymlouvali. "Ve finále Západní konference se tohle nepíská. Možná v základní části, teď ale ne," řekl Barry a podobně smýšlel i jeho kouč Gregg Popovich. "Kdybych byl rozhodčí, nevyhodnotil bych to jako faul," řekl.

NBA - semifinále play-off:
Západní konference - 4. zápas:
San Antonio - LA Lakers 91:93 (stav série 1:3)

Reklama

Související témata: