Hlavní obsah

České basketbalistky prohrály v přípravě v Brně s Čínou 67:76

BRNO

České basketbalistky prohrály v prvním ze dvou přípravných utkáních s Čínou rozdílem devíti bodů 67:76. Po vyrovnaném poločase rozhodla o výsledku třetí čtvrtina dnešního utkání v Brně, kterou domácí tým prohrál 11:25. Nejlepší střelkyní českého výběru byla Eva Vítečková s 16 body.

Článek

V českém týmu dostaly volno Kulichová a Hartigová. Navíc se po deseti minutách zranila Machová, která si při zpětném pohybu natáhla sval a do zbytku zápasu už na doporučení lékaře nezasáhla. Vrásky trenérům dělá i podezření na zlomeninu malíčku na ruce Edity Šujanové, kterou čeká v pátek odborné vyšetření.

Číňanky vsadily na tvrdý basketbal podložený důraznou obranou a častěji se prosazovaly v podkošových soubojích. Po vyrovnané úvodní čtvrtině získaly devítibodový náskok, do poločasu jej ale české hráčky stačily zásluhou tříbodových košů Uhrové i přesné koncovky Vítečkové s Večeřovou stáhnout na rozdíl jediného bodu.

Po změně stran ale ztratila při absenci odpočívající Machové hra českého týmu koncepci. Proti důrazným soupeřkám ztrácely domácí basketbalistky často míče při rozehrávce a také jen s obtížemi pronikaly do podkošového prostoru. Po půlhodině už vedly Číňanky rozdílem 15 bodů a v závěrečné čtvrtině stačil český tým výsledek jen zkorigovat.

"Pozitivní bylo, že jsme zlepšili obranu a dařily se nám kombinace. S výsledkem nejsem zklamán, neboť zatím nehrajeme zdaleka v nejsilnější sestavě. Proto jsem s devítibodovou porážkou spokojen," uvedl po utkání trenér českého týmu Jan Bobrovský.

Odveta je na programu v pátek od 17:00 v Hradci Králové.

Česká republika - Čína 67:76 (17:17, 33:34, 44:59)
Nejvíce bodů: Vítečková 16, Večeřová 12, Uhrová 11, Šujanová 8 - Pien Lan 19, Liou Tan 12, Ni Siao 11. Rozhodčí: Paulík (ČR), Sung Jen-pching (Čína). Trestné hody: 7/5 - 11/6. Trojky: 6:8. Diváci: 300.

Reklama

Související témata: