Hlavní obsah

Basketbalisté Bostonu postoupili po 21 letech do finále NBA

NEW YORK

Basketbalisté Bostonu vyhráli v Detroitu 89:81 a po výsledku 4:2 na zápasy postoupili do finále NBA. Tam byl nejúspěšnější klub historie soutěže naposledy v roce 1987, tehdy podlehl Los Angeles Lakers. S kalifornským týmem se střetne o titul i letos.

Článek

V šestém utkání to ale dlouho vypadalo, že si Detroit vynutí rozhodující sedmý duel. Ve závěrečné čtvrtině držel desetibodový náskok především zásluhou Chaunceyho Billupse, s 29 body nejlepšího střelce zápasu. Poté se ale rozstřílela i hvězda Celtics Paul Pierce a vítěz základní části utkání otočil.

Boston se tak během jediného roku dostal z úplného dna soutěže na špici. Loni v základní části nasbíral pouze 24 výher, dokázal ale přilákat klíčové postavy této sezony Raye Allena a Kevina Garnetta. "Vzpomínám si, jak jsme byli na dně oceánu a snili o tom dostat se zase zpět na vrchol. Co všechno se dá změnit za jediný rok ..." rozplýval se Pierce. Také kouč Doc Rivers nemohl postupu do finále uvěřit: "Nevím, jestli existuje lepší způsob, než jakým jsme dosáhli finále my," dodal.

Finálová série proti Lakers, která začne ve čtvrtek, bude připomínat památné bitvy z 60. let. Oba týmy se o titul střetly již desetkrát, díky slavné éře byl v osmi případech úspěšnější Boston.

Semifinále play-off NBA:
Východní konference - 6. zápas:
Detroit - Boston 81:89 (konečný stav série 2:4).

Reklama

Související témata: