Hlavní obsah

Volejbalisté bez problémů porazili Rumunsko 3:

PLZEŇ

Čeští volejbalisté proti Rumunům jasně ukázali, jak velký výkonnostní rozdíl je mezi oběma celky. Úspěšný start ve druhém kvalifikačním turnaji na mistrovství Evropy mají za sebou naši reprezentanti pod vysoukou sítí. V pátek v Plzni splnili povinnost a porazili Rumunsko jasně 3-0 na sety.

Foto: FIVB

Martin Lébl v utkání volejbalového MS proti USA - ilustrační fotografie

Článek

„Mrzí mě, že klukům nemohu pomoci kvůli zranění ramene, ale proti Rumunům neměli žádné problémy. Podařil se jim vstup do utkání a od začátku si udržovali několikabodový odstup, což bylo důležité, aby získali klid. Všem hráčům se dařilo podání, s jehož příjmem mělo rumunské libero od začátku překvapivě velké problémy,“ řekl pro Sport.cz volejbalista Martin Lébl.

V závěru první sady se Rumunům přeci jen podařilo průběh střetnutí zdramatizovat, když se dotáhli na rozdíl dvou bodů. „V koncovce ale kluci ukázali velkou volejbalovou vyspělost a s přehledem zakončili set v poměru 25-22,“ doplnil Lébl.

Vítězství v úvodní sadě dalo týmu pohodu a druhé dějství začalo stejně velkou převahou jako to první. Jasně se ukázal velký výkonnostní rozdíl mezi oběma družstvy, především v celkové organizaci hry. Druhý set skončil jasně 25-19. Náš tým pokračoval ve velkém stylu i ve třetím setu a po zásluze byl odměněn potleskem výborného publika, kterému patří dík, že i v takovém vedru přišlo fandit do plzeňské haly.

V sobotu čeká naše volejbalisty výrazně těžší utkání. „Ukrajina je mnohem nebezpečnější a bude nutné minimálně zopakovat výkon ze zápasu proti Rumunům, potřeba bude i velká podpora skvělých plzeňských fanoušků,“ pokračoval Lébl.

Reklama