Hlavní obsah

Házenkářky prohrály první zápas play-off ve Švédsku o šest gólů

VÄSTERAS

České házenkářky prohrály ve Švédsku s domácí reprezentací první utkání play-off o postup na prosincový evropský šampionát 19:25. Ještě v poločase přitom vedly svěřenkyně Jiřího Tkadlece o čtyři branky. Odveta se uskuteční za týden v Jindřichově Hradci.

Článek

Do zápasu vstoupil český celek maximálně koncentrován a dokázal držet disciplinovanou hrou Tkadlecovy taktické pokyny. České házenkářky se dokázaly dostávat do šancí, přehrávaly domácí obranu a samy měly oporu v brankářce Raníkové. Naopak Švédky vývoj souboje podle všeho překvapil, působily nervózním dojmem a dopouštěly se chyb.

"V poločase jsme jasně vedli a řekli si, že potřebujeme zvládnout hlavně úvod druhého dějství. To se ale bohužel nepodařilo. Za osm minuty byl stav zápasu vyrovnaný," řekl ČTK Tkadlec.

Domácí hráčky měly ve druhém poločase jasně navrch a proti jejich rychlým akcím se česká obrana opakovaně nestačila včas postavit. "I nadále jsme se dostávali do šancí, ale neproměňovali je. Soupeř nás drtil z rychlých brejků," uvedl Tkadlec.

Družstvu podle něj chyběla hlavně zraněná opora Kysučanová, Házenkářka roku 2007 by měla být ale do odvety v pořádku. "To by nám hrozně moc pomohlo. Dokud stačila základní sestava se silami, tak to bylo dobré, s Kysučanovou naše údernost ještě vzroste. Už tady jsme mohli uhrát výsledek mnohem příznivější," litoval Tkadlec.

Švédsko - Česká republika 25:19 (8:12)
Sestava a branky ČR: Raníková, Selicharová - Zámorská, Knytlová 6/2, Poznarová 2, Salčáková, Ručková, Kutlvašrová, Štolfová, Hrbková, Simerská 2, Vojtíšková 2, Vašková, 5, Tomečková 2.
Nejvíce branek Švédska: Thorstenssonová 9, Helgesonová 5. Rozhodčí: Licis, Stolarovs (oba Lot.). Sedmimetrové hody: 1/1 - 4/2. Vyloučení: 3:2. Diváci: 870.

Reklama