Hlavní obsah

Volejbalisté zdolali Ukrajinu 3:0 a mají jistou minimálně baráž

PLZEŇ

Čeští volejbalisté zvítězili v kvalifikaci mistrovství Evropy v Plzni nad Ukrajinou 3:0. Díky tomu mají jistou minimálně účast v zářijové baráži, udrželi si však i naději na přímý postup z prvního místa. V závěrečném zápase skupiny je čeká v neděli od 18:00 duel se Slovenskem, kterému stačí k udržení vedoucí pozice i porážka v tie-breaku. Při české výhře 3:1 by pak došlo na počítání celkového poměru míčů.

Článek

Češi dnes nastoupili do utkání velmi soustředěně a zejména díky dělovým servisům univerzála Konečného a útočným variacím nahrávače Škacha záhy vedli 8:3. Na podání byl vůbec v úvodu zápasu největší rozdíl mezi oběma soupeři: Ukrajinci často kazili, zatímco domácí výběr přidával další přímé body a zpomalil až v závěru, když proměnil až pátý setbol.

V druhé sadě však Haníkovi svěřenci předvedli podobně rychlý start jako v prvním dějství a opět si brzy vypracovali uklidňující pětibodový náskok. Jejich převaha navíc dál narůstala, prakticky definitivně rozhodnuto bylo už po sérii na 18:8 a i koncovka byla tentokrát mnohem jednodušší.

Naopak v třetím dějství se úvod výrazně lépe vydařil hostům (6:10), po střídání smečařů sice český tým dokázal zkorigovat, ale ani Baránkovi se v útoku příliš nevedlo a Marek Novotný se na hřiště vrátil. Ukrajinci v koncovce vedli už 22:18, ale domácí volejbalisté díky zkušenému Novákovi i servisům střídajícího nahrávače Ticháčka vyrovnali, poté odvrátili dva setboly a Ticháčkův blok utkání ukončil.

Česko - Ukrajina 3:0 (20, 16, 26)
Rozhodčí: Stankov (Bulh.), Adler (Maď.). Čas: 86 min.
Sestava ČR: Škach, Novák, Král, Konečný, M. Novotný, Rak, libero Kryštof - Baránek, Ticháček.
Slovensko - Rumunsko 3:0 (22, 19, 19).
Tabulka skupiny:
1. Slovensko55015:210
2. Česko54113:49
3. Ukrajina5145:126
4. Rumunsko5050:155

Reklama