Hlavní obsah

Basketbalistky Brna posílí Maďarka Fegyvernekyová z Pécse

BRNO

Maďarská reprezentantka Zsófia Fegyvernekyová je první posilou českých basketbalových mistryň a finalistek Evropské ligy Gambrinusu Sika Brno. Třiadvacetiletá hráčka přichází z týmu MiZo Pécs, kde byla s průměrem 12,4 bodu druhou nejlepší střelkyní v minulém ročníku Evropské ligy.

Článek

"Fegyvernekyová je první ze dvou až tří plánovaných posil. Podepsala s námi víceletou smlouvu. Měla by nahradit odcházející Janu Veselou, i když je basketbalistkou poněkud jiného typu. Její projev se blíží Zuzaně Žirkové," řekl v pondělí ČTK manažer brněnského klubu Jiří Hamza.

Fegyvernekyová, která měří 178 centimetrů, odehrál v Evropské lize s Pécsí pět sezon. V brněnské týmu bude druhou maďarskou reprezentantkou, před rokem klub získal pivotku Timeu Ivkovičnéovou-Béresovou.

V dresu Pécse zářila Fegyvernekyová ve všech třech osmifinálových zápasech s Brnem. "Kromě přesné koncovky jsou její předností výborné kombinační schopnosti a také dobrá hra v obraně," uvedl Hamza. Do přípravy v novém působišti se Fegyvernekyová zapojí začátkem října.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články