Hlavní obsah

Čeští házenkáři v generálce na Srby opět zdolali Rakousko

BYSTŘICE POD HOSTÝNEM

V posledním přípravném zápase před úvodním zápasem play-off se Srbskem o postup na mistrovství světa zdolali čeští házenkáři Rakousko 35:28. V Bystřici pod Hostýnem ale o svém úspěchu po špatném prvním poločase rozhodli až po přestávce.

Článek

V domácí sestavě došlo oproti úternímu utkání k několika změnám. V brance nastoupil Petr Štochl, na levém křídle zkušený Nocar a na pravé spojce se objevil Vítek. Začátek duelu se českému týmu nevydařil, po několika technických chybách a nepřesné střelbě prohrával ve 13. minutě 2:6. Hosté měli navrch celý první poločas a nic na tom nezměnil ani oddechový čas trenéra Pavla Pauzy. Domácím se podařilo ve 28. minutě vyrovnat, ale do šaten šli s vedením opět Rakušané.

I na začátku druhého poločasu si Rakousko udržovalo mírné vedení, domácí se dostali poprvé v zápase do vedení až za stavu 19:18 brankou Sobola z rychlého útoku. Zvýšit se pak českým hráčům podařilo při přesilové hře. Rakousku již v závěru docházely síly, čehož domácí využili hlavně z rychlých protiútoků.

Přípravný zápas:
Česko - Rakousko 35:28 (14:16)
Sestava a branky ČR: Slabý, P. Štochl - Mráz 3, Nocar 1, Lehocký 2, Hrubý 4, Vítek 1, Vraný, Kubeš 3, Číp, Jícha 8, Filip, Sobol 8/2, Horák 3, Motl, Řezníček 2.
Nejvíce branek Rakouska: Mayer 6, Weber 6. Rozhodčí: Horáček, Novotný (oba ČR). Sedmimetrové hody: 5/2 - 2/1. Vyloučení: 3:6.

Reklama

Související témata: