Hlavní obsah

Pivotka Večeřová: Peking je pro mě velkým lákadlem

Čestmír FolkSport.czPrávo
Aktualizováno

S vírou v postup vstoupí české basketbalistky v pondělí večer v Madridu zápasem s Argentinou do kvalifikačního turnaje o postup na olympijské hry v Pekingu. „Skoro všichni od nás postup očekávají, což s sebou nese značnou zodpovědnost,“ říká v rozhovoru pro Právo pivotka Ivana Večeřová.

Článek

Je pro vás olympiáda v Pekingu velkým lákadlem?

Rozhodně. Olympijský turnaj je mnohem víc než mistrovství světa nebo Evropy. Hrozně ráda bych si na své druhé olympiádě zahrála. Asii mám ráda, a tak se už teď na ni moc těším. I proto, že v devětadvaceti letech bude tahle olympiáda takřka jistě mou poslední.

Připouštíte si vůbec, že byste se nemusely z kvalifikace probojovat?

Stát se může všechno. Skoro všichni od nás postup očekávají, což s sebou nese značnou zodpovědnost. Vzhledem k docela výhodnému losu bychom ale měly kvalifikační turnaj zvládnout. K postupu stačí výhry ve třech zápasech, na které musíme být stoprocentně koncentrované.

Ve skupině bude Argentina zřejmě těžším protivníkem než Angola. Znáte ji?

Potkávám tento tým už od juniorských let. Mají sice hráčky menšího vzrůstu, ale hodně tvrdé a běhavé. Věřím, že se s nimi vypořádáme.

Sezóna je už hodně dlouhá. Nehlásí se únava?

Trochu ano. Může způsobit poněkud kolísavé výkony. Musíme být proto připraveny zaskočit jedna za druhou.

Národní tým se v poslední době výrazně omladil. Je to cítit na atmosféře?

Určitě ano. S Hankou Machovou si už připadáme spíš jako opatrovatelky či maminy mnohem mladších spoluhráček. Říkáme si, že pomalu přichází ten správný čas se s reprezentací rozloučit.

Reklama

Související témata: