Hlavní obsah

Volejbalistky zvítězily v kvalifikaci ME i nad Moldavskem

MARIBOR

České volejbalistky vyhrály v kvalifikaci mistrovství Evropy i druhý zápas. Svěřenkyně trenérky Táni Krempaské v sobotu v Mariboru porazily Moldavsko hladce 3:0 a úvodní turnaj zakončí nedělním duelem s Albánií.

Ilustrační foto - volejbal

Článek

Druhé utkání českého výběru v kvalifikaci trvalo pouhou hodinu a vyrovnanější bylo pouze v druhém setu, který skončil výsledkem 25:22. Trenérka Krempaská postupně poslala na hrací plochu všechny hráčky z nominované dvanáctky. Moldavsko v Mariboru prohrálo už podruhé, v pátek nečekaně podlehlo Albánii 1:3.

Od začátku byl ve hře obou soupeřů rozdíl třídy. Moldavanky neměly ve svém rejstříku nic, čím by favorizovaného protivníka zatlačily do defenzivy, body získávaly především po chybách českého týmu. Těch ale v druhé sadě podobně jako v pátečním duelu s domácím Slovinskem přibylo a Češky rozhodly set až v koncovce. Pak se průběh zápasu vrátil do původních kolejí.

Na konci příštího týdne je na programu druhý kvalifikační turnaj v Opavě. Vítěz skupiny B postoupí přímo na šampionát, který se uskuteční v roce 2009 v Polsku, druhý tým konečné tabulky čeká v září barážový dvojzápas nejspíš proti Bělorusku.

Česko - Moldavsko 3:0 (12, 22, 15)
Rozhodčí: Isajlovic (Rak.), Mestdagh (Belg.). Čas: 60 min. Diváci: 100.
Sestava ČR: Mühlsteinová, Matuszková, Plchotová, Havlíčková, Šenková, Kallistová, libero Jášová - Pastulová, Kučerová, Fraňková, Jelínková, Havelková.

Reklama

Související témata: