Hlavní obsah

Basketbalisté Nymburka získali pátý titul v řadě

NYMBURK

Basketbalisté Nymburka v sobotu večer doma nezaváhali a po vítězství rozdílem 23 bodů nad Novým Jičínem vyhráli finálovou sérii Mattoni NBL 4:1 na zápasy a mohou slavit už pátý český titul v řadě.

Článek

Nymburští hráči okamžitě po utkání oblékli speciální bílá trička s nápisem Mistři ligy a byli dekorováni zlatými medailemi. „Věděli jsme, že musíme naplnit roli favorita, ale každý triumf chutná sladce. Povedla se perfektní práce, ocenit zaslouží celý tým,“ říkal izraelský trenér Muli Katzurin.

Většina nymburských hráčů už euforii z titulu zažila v minulosti, pro rozehrávače Pavla Beneše jde dokonce o rekordní deváté ligové prvenství, ale například pivot Petr Benda se mistrem stal vůbec poprvé.

Hosté udrželi v pátém finálovém utkání krok jen do chvíle, kdy jim vycházela střelba zdálky a měli lepší procento při zakončení. Ještě v úvodu třetí čtvrtiny Nový Jičín  vedl 48:44, ale Nymburk potom výrazně zpřesnil obranu, nepouštěl už soupeře do střeleckých pozic a agresivní hrou jej nutil k chybám. „V polovině zápasu bylo v kabině trochu rušno, ale prospělo to, hráli jsme pak obranu s větší koncentrací,“ říkal kapitán Ladislav Sokolovský.

Rozhodující pak byla devatenáctibodová šňůra obhájců titulu, po níž se do závěrečného dějství vstupovalo za prakticky rozhodnutého stavu 73:54. Nový Jičín zlomil téměř osminutový střelecký výpadek. Nebyl přes vzorně fungující defenzívu domácích schopen dostat míče do koše, nestačil ani na doskoku a naopak se za celé utkání dopustil 19 ztrát. Nymburští hráči si v závěru utkání už začínali užívat mistrovskou radost, v zaplněné hale se dočkali i ovací vstoje.

ČEZ Basketball Nymburk - Geofin Nový Jičín 93:70 (22:16, 44:43, 73:54)
Nejvíce bodů: Rančík 21, Nečas 19, Sokolovský 18, Mack 11, Lee 10 - Walker 15, Šarovič 14, Venta 8, Pelikán a Šoška po 7. Rozhodčí: Zachara, Dolinek, V. Lukeš. Trestné hody: 21/14 - 16/15. Fauly: 15:19. Trojky: 9:5. Diváci: 1300. Konečný stav série: 4:1.

Reklama

Související témata: