Hlavní obsah

Boston odolal finiši Lakers a vyhrál i druhé finále NBA

BOSTON

Basketbalisté Bostonu vyhráli na vlastní palubovce i druhý finálový duel s Los Angeles Lakers. V neděli odolali drtivému finiši soupeře v závěru utkání, zvítězili 108:102 a v sérii o titul šampióna zámořské NBA hrané na čtyři vítězství se ujali vedení 2:0 na zápasy.

Článek

Celtics měli sedm a půl minuty před koncem náskok 24 bodů, Lakers se však 22 vteřin před sirénou podařilo snížit na rozdíl pouhých dvou bodů. Pomohlo jim k tomu i sedm trojek v závěrečném dějství, čímž stanovili nový rekord finále NBA.

"Vůbec se mi nelíbilo, jak jsme zápas dohrávali," řekl agentuře Reuters trenér Bostonu Doc Rivers. "Musíme hrát dobře celý zápas, což jsme teď rozhodně nepředvedli. Když jsme se dostali do vedení, začali jsme hrát na krásu a vymýšleli senzační kombinace, místo toho abychom dělali všechno jednoduše," dodal.

Vítězství Bostonu definitivně pojistil hrdina prvního utkání série Paul Pierce, který díky dvěma proměněným trestným hodům vrátil sedmnáctinásobnému šampiónovi zámořské soutěže čtyřbodový náskok. "Na zranění jsem vůbec nemyslel, protože na hřišti se soustředím jenom na zápas. Cítil jsem se dobře," připomněl Pierce zle vypadající srážku se spoluhráčem, po níž byl v prvním finále odvezen z palubovky na vozíčku, ale poté se vrátil do hry a byl hlavním strůjcem úvodního triumfu Celtics. "Odvedli jsme dobrou práci, doma jsme dokázali vyhrát oba zápasy," přidal autor 28 bodů.

Lepší byl v zápase pouze Kobe Bryant, jehož 30 bodů však Lakers na vítězství nestačilo. "Odvedli dobrou práci a my teď musíme doma udělat to samé," řekl nejlepší hráč základní části soutěže. Z dvouzápasového manka si velké starosti nedělá. "Není to konec světa. Dostali jsme se příliš daleko na to, abychom byli nervózní kvůli dvěma prohrám," prohlásil.

NBA - finále, 2. zápas
Boston - LA Lakers 108:102 (20:22, 54:42, 83:61).
Nejvíce bodů: Pierce 28, Powe 21, Garnett, Allen po 17 - Bryant 30, Gasol 17, Radmanovič 13. Stav série: 2:0.

Reklama

Související témata: