Hlavní obsah

Basketbalistky udělaly první krok, porazily Argentinu

MADRID/PRAHA

Vítězně vstoupily české basketbalistky do olympijské kvalifikace. V Madridu porazily rozdílem dvaadvaceti bodů Argentinu, ve středu večer bude jejich soupeřem ve skupině B Angola.

Článek

„Po nervózním úvodu to byl od druhé čtvrtiny z naší strany velmi dobrý výkon v obraně, postupně se nám povedlo omezit střelecké pozice soupeřek a sami jsme určovali tempo hry,“ říkal trenér Jan Bobrovský, jehož tým v úvodní čtvrthodině ale ničila spousta nepřesností.

Soupeřky tak získaly až sedmibodové vedení a obrat skóre přinesly teprve trojky Machové i nebojácnost střídající Elhotové ve druhé čtvrtině. Odpor Argentinek definitivně ustal ve 23. minutě, kdy se jim už za stavu 40:39 zranila nejlepší střelkyně Sanchezová po úderu loktem do nosu od vlastní spoluhráčky.

České ženy tím získaly převahu pod košem, navíc dokázaly už podstatně lépe bránit a zrychlily i útočný projev, takže si ještě během čtvrtiny vytvořily dvouciferný náskok. „Posledních šest minut třetí části uklidněné holky vyhrály 15:2, přestaly se dopouštět ztrát a zápas proti devátému celku minulého MS dokončily ve své režii,“ uvedl spokojený kouč.

Olympijská kvalifikace:
Česká republika - Argentina 77:55
Nejvíce bodů: Machová 16, Elhotová 15, Veselá 13, Vítečková 11, Šujanová a Kulichová po 8, Mokrošová 5 – Sanchezová 18, Paolettaová 9, Pavonová a Landraová po 7, Diazová po 5, 550 diváků, čtvrtiny 18:25, 20:10, 24:11, 15:9.
Další výsledky - skupina. A: Lotyšsko–Senegal 94:34, skupina C: Španělsko–Fidži 113:42, skupina D: Kuba–Tchja-wan 96:79.

Reklama