Hlavní obsah

České volejbalistky korunovaly postup na ME výhrou nad Albánií

OPAVA

České volejbalistky prošly hladce kvalifikací na finálový turnaj mistrovství Evropy v Polsku. Přímý postup v neděli v Opavě korunovaly hladkým vítězstvím 3:0 nad Albánií a skupinu vyhrály s plným počtem dvanácti bodů. Na druhém místě skončilo Slovinsko, které bude o účast na šampionátu bojovat v baráži.

Článek

Češky si čistý štít neposkvrnily ani v posledním utkání, ačkoliv na rozdíl od soupeře jim už o nic nešlo. Albánky mohla výhra posunout do baráže, jejich iluzi však domácí výběr rychle rozptýlil. Tým trenérky Táni Krempaské si v úvodní sadě s outsiderem pohrával jako kočka s myší. První set zvládl za osmnáct minut, když v útoku naplno využil výškové převahy a soka rozstřílel především zásluhou stoprocentních úderů Havlíčkové.

Mladý albánský výběr se dostal do hry až ve druhém setu. Češky očividně podlehly uspokojení a protivník je vyvedl z rytmu změnou na rozehrávce. Hosté měli navrch až čtyři body. Přestože české reprezentantky se celou dobu trápily na bloku, koncovku sady obrátily díky individuálním schopnostem Matuszkové s Šenkovou.

Albánie naznačila svou perspektivu i v závěru. V Opavě vyhrála oba předchozí zápasy se Slovinskem a Moldavskem a proti Česku mohla urvat alespoň set. Třetí sada přinesla nejvyrovnanější volejbal, domácí hráčky však i přes problémy s koncentrací v závěru opět tahaly za delší konec a druhý mečbol přetavily v hladký triumf.

Kvalifikace na ME:
Česko - Albánie 3:0 (14, 21, 24)
Rozhodčí: Feldštejn (Ukr.), Lagierski (Pol.). Čas: 63 min. Diváci: 200.
Sestava ČR: Havlíčková, Kallistová, Jelínková, Šenková, Matušková, Plchotová, libero Jášová - Fraňková, Havelková, Pastulová, Mühlsteinová.
Slovinsko - Moldavsko 3:1 (17, 25, -18, 16).
Konečná tabulka skupiny B:
1.Česko66018:212
2.Slovinsko63312:119
3.Albánie6339:129
4.Moldavsko6064:186

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články