Hlavní obsah

Mistrovský Nymburk získal tři nové basketbalisty

NYMBURK

Dres basketbalového mistra z Nymburka bude v příští sezóně oblékat trio nových zahraničních hráčů, klub v úterý oznámil příchod polského pivota Roberta Tomaszeka, slovinského rozehrávače Mateje Venty a na stejný post Američana Justina Graye. Klub také prodloužil smlouvu na další sezónu se středním rozehrávačem Arthurem Lee z USA.

Článek

Z tria nových posil pouze posledně jmenovaný Gray přichází z ciziny. Čtyřiadvacetiletý Američan působil v uplynulé sezóně v belgickém Monsu. Od pondělka sedmadvacetiletý Tomaszek přichází do Nymburka z Prostějova, o tři roky mladší Venta z celku poraženého finalisty Nového Jičína.

"Tato trojice by do družstva měla vnést mladou krev, dravost a hlad po zlepšení i výsledcích v kvalitním evropském klubu," uvedl klubový mluvčí Jiří Zídek.

V mistrovském celku po zisku pátého titulu za sebou skončil rozehrávač Pavel Beneš, který zamířil do Poděbrad. A navíc je podle deníku Sport na odchodu slovenský reprezentant Radoslav Rančík, nejlepší hráč uplynulého ligového ročníku v hlasování odborníků.

Reklama

Související témata: