Hlavní obsah

Sportovní šlágr dne? Souboj o titul v Lukašenkově království

Vraťme se o pár týdnů zpátky. Ne pravděpodobně, ale s naprostou jistotou by zmínka o tomto zápase neprolétla žádnou českou sportovní stránkou. Dnes? Ve světě to byl dle kvality asi ten nejlepší sportovní zápas, který se odehrál. O jaký "svátek" se jednalo?

Foto: Facebook

Český házenkář Pavel Horák působil v celku Meshkov Brest mezi roky 2017-2019.

Článek

V Bělorusku se hraje nejenom fotbal a lední hokej, ale také házená a právě v té získávají v poslední době místní celky solidní jméno i na evropské scéně. Své by o tom mohl povídat třeba i reprezentant a specialista na obranu Pavel Horák, který šel právě do nejlepšího běloruského celku Meshkov Brest za obživou a strávil tam nakonec dva roky.

A právě duel dvou suverénů tamní soutěže vidělo hlavní město v sobotním brzkém odpoledni. Meshkov, jehož kádr je našlapaný kvalitními zahraničními jmény (Accambray, Malus, Kankaras) se střetnul s týmem SKA Minsk.

Outsider z Minsku dokázal na začátku sezony vystrčit růžky a v prvním vzájemném střetnutí v ročníku 2019/20 dokonce zvítězil 27:24. Sestava účastníka Ligy mistrů z Brestu se však v tu chvíli teprve formovala a to ukázala další utkání.

Běloruská liga, která má jen šest účastníků, dala divákům příležitost vidět vzájemný duel v dalších 4 případech. V nich už ukázala mašina z Brestu svoji sílu a vždy SKA porazila.

Před dnešním duelem byly oba týmy v tabulce na bodové rovnosti. Meshkov však měl o dva zápasy méně a případným dnešním vítězstvím by pak prakticky rozhodl o svém dalším titulu.

A jak bylo předpodvídáno, tak se také událo. Účastník Baltické ligy z Minsku sice dokázal vstřelit svému rivalovi 32 branek, ani zdaleka to však na vítězství nestačilo. V běloruské útočné lize často padá i sedmdesát branek za zápas a dnešní šlágr nebyl výjimkou. Favorit v něm gólmana domácího celku překonal hned 40krát a po triumfu 40:32 si s největší pravděpodobností zajistil běloruský titul.

Kdo by to byl řekl ještě před dvěma týdny, že zrovna tento duel bude sportovním šlágrem dne.

Reklama