Hlavní obsah

O'Neal přišel kvůli sprostému rapu o místo šerifova zástupce

Rap, ve kterém si i sprostými slovy utahoval z bývalého spoluhráče Kobeho Bryanta, připravil basketbalovou hvězdu Shaquilla O'Neala o místo šerifova zástupce v okrese Maricopa ve státě Arizona. Čestnou funkci spolu s hodností plukovníka hráči Phoenixu předloni udělil šerif Joe Arpaio a nyní mu chce odznaky kvůli nevhodnému chování odebrat.

Článek

"Chci oba jeho odznaky zpátky," řekl samozvaný 'nejtvrdší americký šerif' agentuře AP. "Každý z mých zástupců, který udělá něco takového, musí být bez milosti vyhozen. Takové sprosťárny nehodlám tolerovat," připomněl O'Nealovo vystoupení ve videoklipu na internetu, kde si vysoký pivot utahoval z někdejšího spoluhráče z Los Angeles Lakers. "Víte, jak to je. Kobe to před týdnem nemohl dokázat beze mě," rapoval basketbalista v narážce na letošní Bryantovo neúspěšné vystoupení ve finále NBA a předchozí tři tituly, které spolu v letech 2000 až 2002 získali v dresu Los Angeles.

Šestasedmdesátiletý šerif si nemyslí, že by odebrání odznaků mohlo O'Neala změnit k lepšímu. "Snad si alespoň uvědomí, že pokud chce v budoucnu dělat šerifa, tak se podle toho musí chovat," prohlásil Arpaio. "Možná jsem staromódní, ale nemyslím si, že něco takového by se mělo dělat na veřejnosti," přidal arizonský strážce zákona, který se proslavil například tím, že vězně nutil nosit růžové oblečení a nechával je pracovat v řetězech.

Kromě funkce zástupce šerifa v Maricopě působil O'Neal během angažmá v Miami jako záložní důstojník policie v Miami Beach. Po výměně do Phoenixu na začátku roku se jako dobrovolník přihlásil do policejního sboru v arizonském městě Tempe.

Reklama