Hlavní obsah

Chicago udělalo jedničkou draftu NBA rozehrávače Rose

Rozehrávač Derrick Rose se stal jedničkou draftu basketbalové NBA, v kterém si ho vybralo Chicago. Devatenáctiletý Rose dovedl univerzitní tým Memphisu k titulu v soutěži NCAA a patřil k favoritům draftu. Jeho největším konkurentem měl být Michael Beasley z univerzity v Kansasu a papírové předpoklady se potvrdily, protože tohoto všestranného křídelního hráče si jako druhé vybralo Miami.

Článek

New York 27. června (ČTK) - Rose měl v NCAA průměr 14,9 bodu a 4,7 asistence na zápas. V Chicagu žije, takže byl po draftu nadšený. "Je skvělé být zpátky doma," řekl bezprostředně poté, co si ho Bulls vybrali.

Ze zahraničních basketbalistů byl jako první draftován Ital Danilo Gallinari, kterého si jako šestého v pořadí vybral New York. Křídelní hráč se hned dočkal nespokojeného bučení ze strany fanoušků Knicks, kteří chtěli vidět především posilu na post rozehrávače. "Je to součást hry, každý hráč tohle někdy uslyší. Ne vždy slyšíte jen pozitivní věci, je to normální," komentoval Gallinari nepřízeň fanoušků.

Prezident klubu Donnie Walsh obhajoval volbu devatenáctiletého hráče, jehož otec Vittorio byl v italské lize spoluhráčem současného kouče Knicks Mikea D'Antoniho. "Myslím, že je výjimečný díky své výšce, skvělé střelbě a tomu, co umí s míčem," řekl na adresu basketbalisty vysokého 203 centimetrů, který naposledy působil v Miláně.

Reklama